Zdravlje

Vakcinacija predškolske dece na spratu. Šta sa kolicima?

Odeljenje vakcinacije predškolske dece u Nišu, prebačeno je na prvi sprat zgrade (soba 34), pa su majke bile prinuđene da nose i decu i kolica, jer sa te strane zgrade nema lifta. One ne shvataju ovu za njih nerazumnu odluku, jer kako kažu nemaju poverenja da kolica ostave ispred zgrade.

„Sin nam ima tri meseca, svaki mesec prima vakcine do 9 meseca. Prvu je primio prošlog u prizemlju, danas drugu, na spratu“, kaže Nikola Nenadović za Niške Vesti.

On je dodao da je njihovo starije dete redovno vakcinisano. Ima tri godine i sve svoje vakcine je primila u prizemlju. Danas, su pokušali prvo da uđu u sobu 18 u prizemlju, međutim soba je bila zaključana sa obaveštenjem da je vakcinacija predškolske dece prebačena na sprat. Nije im ništa drugo preostalo, nego da decu i kolica zajedno ponesu do prvog sprata zgrade.

„Šta da rade nepokretna deca? Šta ljudi sa blizancima? Jutros sam morao da izadjem sa posla, zato što supruga nije imala poverenja da ostavi kolica u prizemlju“, ističe Nikola.

U niškom Domu zdravlja nisu znali za ovu promenu. Obećali su da će da se raspitaju i daju nam povratnu informaciju zašto je do ove promene došlo. Umesto toga više se nisu javljali na svoje mobilne telefone.

Da podsetimo, do sada se vakcinacija dece obavljala u okviru Savetovališta, dok su školska deca vakcinu primala na prvom spratu. Sada, po rečima roditelja, i bebe će morati na sprat po svoju vakcinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close