Društvo

Vakcinacija meštana niških sela se nastavlja

Vučković: Zajedničkim snagama do istog cilja!

Ekipe niškog Doma zdravlja već danima obilaze niška sela svih niških Gradskih opština i vakcinišu meštane koji su se dobrovoljno prijavili za imunizaciju.

 

“Meštani Gabrovca su juče, a danas mestani Lalinca, došli u velikom broju i obavili vakcinaciju. Bili su veoma zadovoljni što su lekari i sestre došli “njima na noge”, kaže za Niške Vesti, Bratislav Vučković, predesdnik Gradske opštine Palilula.

Velikim odzivom, potvrđena je ispravnost odluke da se vakcinacija organizuje u mestu životnih aktivnosti, velikog broja meštana koji nemaju dovoljno vremena ili nemaju prevoz da dođu do centralnog objekta Doma zdravlja, kaže Vučković.

Akcija imunizacije stanovnika Palilule se sutra nastavlja u Donjem Međurovu i Čokotu.

Deset ekipa Službe za kućnu negu imali poslednjih dana pune ruke posle jer su imali zadatak da vakcinišu meštane sela Gradskih opština Crveni Krst, Niška Banja i Palilula, kao što su Vukmanovo, Sečanica i Vrtište, kažu iz niške kuće zdravlja.

Cilj vakcinacije u kućnim uslovima je da se obuhvate sve kategorije stanovništa za imunizaciju, posebno najugroženijih, kao što su starija i nepokretna lica, poručuju iz Doma zdravlčja Niš.

Foto: Gradska opština Palilula

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com