DruštvoEkonomija

Užurbano se radi. Otvaranje novog šoping mola u Nišu 22. aprila

Kao što je i ranije najavljeno šoping-mol Delta Planet Niš zvanično će početi da radi u četvrtak, 22. aprila u 13 časova.

U novi tržni centar useliće se prodavnice vodećih modnih brendova, ali će biti i sadržaja za zabavu cele porodice. Među njima je veliki izbor kafića i restorana, food court, knjižare, radnje za kućni dekor, rečeno je ranije medijima.

“Posebna atrakcija za goste biće bioskop sa 5 bioskopskih sala i sa Dolby ATMOS ozvučenjem poslednje generacije i platnom vrhunskog kvaliteta. Maksimalnu udobnost garantuje i 750 pažljivo biranih fotelja”, ističu iz ove kompanije.

Foto: V.Milićević

Za posetioce je obezbeđeno 850 parking mesta, a imaće radno vreme od 10 do 22 časa.

“Otvaramo objekat koji će biti nova planeta šopinga i zabave, a kakav zaslužuje carski grad Niš. Sa ponudom koja je inovativna i u potpunosti prilagođena našim gostima, verujemo da će naša lokacija na Bulevaru Nemanjića vrlo brzo postati omiljeno mesto za druženje sa prijateljima i mesto zabave za celu porodicu”, kaže Bojana Ivanović iz Delta Planet Niš.

U sklopu novog kompleksa biće uređen i park iza objekta i dela keja uz Nišavu. Na ovoj lokaciji biće formirano dečje igralište, uz sadnju 140 stabala i 6.000 komada listopadnog i zimzelenog šiblja.

Foto: V.Milićević

Završava se i izgradnja novog kružnog toka, a u planu je postavljanje i fontane na samom kružnom toku i nove rasvete. Osim kružnog toka biće izgrađena biciklistička staza, rehabilitovan kolovoz na potezu od raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića do pijace „Boško Buha“, a duž bulevara zasađeno zelenilo. Neugledna zelena površina na potezu između bulevara i novog tržnog centra, takođe će biti uređena. Gradjevinska inspekcija pokrenula je proceduru za rušenje bespravno izgradjenih objekata na zemljištu izmedju Bulevara Nemanjića i novog tržnog centra „Delta Planet“. Oni su već uklonjeni, drveće raščišćeno i prema svim najavama, radovi će biti završeni do kraja nedelje.

Foto: V.Milićević

Šumu na bulevaru, koja je trenutno ruglo grada, pretvorićemo u park gde će građani moći da prošetaju, sede i uživaju. Park nećemo komercijalizovati. Biće bez kafića i trafika kojih u okolini inače ima. Uređenjem parka ćemo stati na put i onima koji ovde prave divlju deponiju“, rekao je Nenad Stanković član Gradskog veća zadužen za izgradnju.

Foto: V.Milićević

Delta Planet Niš će u potpunosti poslovati uz poštovanje epidemioloških i svih drugih mere Vlade Srbije, Kriznog štaba i lokalnih vlasti, koje su donete zbog pandemije kovid-19. S tim u vezi, broj posetilaca će biti ograničen u skladu sa površinom objekta, u samom objektu na ekranima i drugim vidljivim mestima biće istaknuta brojna upozorenja na obaveze koje nameće pandemija, u šoping-molu će u svakom trenutku biti angažovano 28 kovid redara i na svakih sat vremena biće obavljana dezinfekcija liftova, toaleta, rukohvata na stepeništu i sličnih izloženih površina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

    1. Šuma sa šupom, deponijom, polumrtvim drvecem i prirodnim wc-om na otvorenom. Ne nije ruglo, ruglo je sto ce tu biti uredjen park sa drvecem. Da li si realan?

  1. Ovu građevinsku inspekciju treba raspustiti i sve radnike razjuriti kao štetne i tražiti da vrate plate koje su dobijali a ništa nisu radili decenijama. Da su hteli, taj park i ruglo grada mogli su da ga srede pre 10 godina. More marš bre!

  2. Svuda po svetu idoh ali ne videh fontane u kruznim tokovima, pobogu ljudi pobunimo se, neka fontane stave u parkove.

  3. Iseli Nišekspres…poseče višedecenijska stabla…prekopava nam ulice…Menja urbanistčki plan, kako mu se prohte…BRAVO GAZDA !!!
    A, mi, Nišlije, trk sutra da mu pravimo pazar, a nama posle šta Bog da…ma , bolje mu je, da nas taj isti Bog i ne gleda više i ne odaziva se ni na vapaje i zapomaganja iz bolesničkih soba…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com