DruštvoEkonomija

Užurbano se radi. Otvaranje novog šoping mola u Nišu 22. aprila

Kao što je i ranije najavljeno šoping-mol Delta Planet Niš zvanično će početi da radi u četvrtak, 22. aprila u 13 časova.

U novi tržni centar useliće se prodavnice vodećih modnih brendova, ali će biti i sadržaja za zabavu cele porodice. Među njima je veliki izbor kafića i restorana, food court, knjižare, radnje za kućni dekor, rečeno je ranije medijima.

„Posebna atrakcija za goste biće bioskop sa 5 bioskopskih sala i sa Dolby ATMOS ozvučenjem poslednje generacije i platnom vrhunskog kvaliteta. Maksimalnu udobnost garantuje i 750 pažljivo biranih fotelja“, ističu iz ove kompanije.

Foto: V.Milićević

Za posetioce je obezbeđeno 850 parking mesta, a imaće radno vreme od 10 do 22 časa.

“Otvaramo objekat koji će biti nova planeta šopinga i zabave, a kakav zaslužuje carski grad Niš. Sa ponudom koja je inovativna i u potpunosti prilagođena našim gostima, verujemo da će naša lokacija na Bulevaru Nemanjića vrlo brzo postati omiljeno mesto za druženje sa prijateljima i mesto zabave za celu porodicu”, kaže Bojana Ivanović iz Delta Planet Niš.

U sklopu novog kompleksa biće uređen i park iza objekta i dela keja uz Nišavu. Na ovoj lokaciji biće formirano dečje igralište, uz sadnju 140 stabala i 6.000 komada listopadnog i zimzelenog šiblja.

Foto: V.Milićević

Završava se i izgradnja novog kružnog toka, a u planu je postavljanje i fontane na samom kružnom toku i nove rasvete. Osim kružnog toka biće izgrađena biciklistička staza, rehabilitovan kolovoz na potezu od raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića do pijace „Boško Buha“, a duž bulevara zasađeno zelenilo. Neugledna zelena površina na potezu između bulevara i novog tržnog centra, takođe će biti uređena. Gradjevinska inspekcija pokrenula je proceduru za rušenje bespravno izgradjenih objekata na zemljištu izmedju Bulevara Nemanjića i novog tržnog centra „Delta Planet“. Oni su već uklonjeni, drveće raščišćeno i prema svim najavama, radovi će biti završeni do kraja nedelje.

Foto: V.Milićević

Šumu na bulevaru, koja je trenutno ruglo grada, pretvorićemo u park gde će građani moći da prošetaju, sede i uživaju. Park nećemo komercijalizovati. Biće bez kafića i trafika kojih u okolini inače ima. Uređenjem parka ćemo stati na put i onima koji ovde prave divlju deponiju“, rekao je Nenad Stanković član Gradskog veća zadužen za izgradnju.

Foto: V.Milićević

Delta Planet Niš će u potpunosti poslovati uz poštovanje epidemioloških i svih drugih mere Vlade Srbije, Kriznog štaba i lokalnih vlasti, koje su donete zbog pandemije kovid-19. S tim u vezi, broj posetilaca će biti ograničen u skladu sa površinom objekta, u samom objektu na ekranima i drugim vidljivim mestima biće istaknuta brojna upozorenja na obaveze koje nameće pandemija, u šoping-molu će u svakom trenutku biti angažovano 28 kovid redara i na svakih sat vremena biće obavljana dezinfekcija liftova, toaleta, rukohvata na stepeništu i sličnih izloženih površina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

    1. Šuma sa šupom, deponijom, polumrtvim drvecem i prirodnim wc-om na otvorenom. Ne nije ruglo, ruglo je sto ce tu biti uredjen park sa drvecem. Da li si realan?

  1. Ovu građevinsku inspekciju treba raspustiti i sve radnike razjuriti kao štetne i tražiti da vrate plate koje su dobijali a ništa nisu radili decenijama. Da su hteli, taj park i ruglo grada mogli su da ga srede pre 10 godina. More marš bre!

  2. Iseli Nišekspres…poseče višedecenijska stabla…prekopava nam ulice…Menja urbanistčki plan, kako mu se prohte…BRAVO GAZDA !!!
    A, mi, Nišlije, trk sutra da mu pravimo pazar, a nama posle šta Bog da…ma , bolje mu je, da nas taj isti Bog i ne gleda više i ne odaziva se ni na vapaje i zapomaganja iz bolesničkih soba…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button