Društvo

Uživanje, zabava i uzbuđenje pratili 25. Nišavsku regatu

Ljubitelji reke i sportova na vodi uživali su danas u plovidbi Nišavom organizovanoj u okviru 25 Nišavske regate.

Tridesetak plovila sa oko 150 učesnika isplovilo je iz centra Proseka i posle nešto više od dva sata doplovilo do Vrežinskog bazena. Gumeni čamci, kanui i veći broj kajaka i ovog puta uspešno se izborilo sa brzacima duž 15 kilometara toka Nišave. Vlasta Stanojević iz “Safari kluba”, organizator Nišavske regate, je rekao da je regata prošla u skladu sa očekivanjima, uz dobru pripremu i dobro poznavanje karakteristika reke i mogućnosti učesnika.

Foto: B.LJ.

“Danas je bilo svega – uživanja i lepog vremena, dobrog raspoloženja i zabave. Bilo je nekoliko nepredvidivih situacija na brzacima, ali je sve prošlo bez posledica i na najbolji mogući način. Ljudi koji su se prevrnuli čamcima na brzacima izašli su iz vode i nastavili dalje. Imali smo sreću da nam je ove godine Javno preduzeće obnovljivi izvori energije pustilo vodu sa brane u Sićevu tako da je bio povećan nivo vode toliko taman koliko nam bilo potrebno”, kazao je Stanojević.

Prema njegoviom rečima, ove godine na žalost nije organizovan takmičarski deo regate od Vrežinskog bazena do centra grada zato što je tokom jučerašnjeg dana veliko stablo topole palo na potezu izmedju DIS-a i Merkatora i upotpunosti onemogućilo prolazak plovila.

Foto: B.LJ.

“Grad Niš je aktivnosti za sport i rekreaciju na vodi proglasio kao prioritet za razvoj sportsko-rekreativnih aktivnosti i “Safari klub” daje svoj doprinos razvoju tih aktivnosti”, izjavio je Stanojević.

On je izrazio veliku zahvalnost ekipi Srpsko-ruskog humanitarnog centra koja je učestvovala u Nišavskoj regati i pomogala učesnicima da dodju do odredišta. Stanojević je takodje izrazio zahvalnost direktorki Turističke organizacije Niš Dragani Petković koja je učesnike regate obišla na startu u Proseku.

Među učesnicima regate ove godine našlo se i troje dece, a najmladjem medju njima, šestogodišnjem Kosti Stojiljkoviću, bilo je ovo drugo učešće.

Foto: B.LJ.

“Dobro je bilo. Najviše mi se dopalo što sam se sunčao dok su oni veslali. Nisam se plašio, hteo sam i da se kupam”, rekao je Kosta koji je Nišavom plovio u kanuu sa desetogodišnjom sestrom Lenkom i ocem Markom.

Njegov otac je kazao da je na reci vrlo često sa decom.

“Deca vole prirodu, odmalena ih učim i da rone i da plivaju. Treniranju plivanje, ne boje se reke, obožavaju je. Bez obzira na regatu i sami se organizujemo i pravimo spustove niz Nišavu. Danas je bilo odlično, nije bilo previše toplo, vodostaj je malo niži, ali je to uobičajeno za ovaj deo godine”, izjavio je Marko.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com