Promo vestiZdravlje

Uživajte u letnjim danima bez celulita – Evo kako!

Zbog ubrzanog načina života, danas su nezdrave životne navike postale deo svakodnevice. Nepravilna ishrana, konstantno sedenje na poslu, ali i stres, predispozicije su koje mogu dovesti do pojave celulita.

Celulit je više od estetskog problema, to je hronična degenerativna zapaljenska bolest, pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva. Celulit se vremenom širi i ne prolazi sam. Što je celulit izraženiji i dugotrajniji to su veće promene u tkivu, pa je potrebno više vremena kako bi se nastala oštećenja uklonila. Promena načina života i ishrane jeste prvi korak u rešavanju problema, ali za maksimalne rezultate treba uključiti i anticelulit tretmane.

 

Individualni pristup tretmanu

Danas postoji mnoštvo metoda i tretmana kojima se uklanja celulit i teško je odlučiti koju od njih odabrati. Najveća greška u borbi protiv celulita je primena iste metode ili tretmana za sve oblike i lokacije celulita. Većina žena zato često bude razočarana jer rezultati izostanu. Pristup celulitu mora biti isključivo individualan jer se samo tako može pobediti. Prvi korak je pregled, nakon koga se donosi odluka o načinu uklanjanja celulita.

Tretmani i metode moraju se strogo individualno odrediti. Potrebno je odrediti o kojoj se vrsti, obliku, lokaciji i fazi celulita radi. Nakon toga treba odrediti faktore rizika za razvoj celulita, genetsku predispoziciju, dužinu trajanja celulita, godine, smetnje cirkulacije, stil i način života.

Lekar, vodeći računa o svim navedenim faktorima, donosi odluku o načinu uklanjanja celulita. Kombinacija više metoda daje najbolje rezultate jer se tako deluje na većinu uzroka razvoja celulita, naročito ako se radi o dugotrajnom, obilnom i uznapredovalom celulitu.

Kod početnog celulita dovoljno je primeniti samo određeni broj tretmana adekvatne limfne drenaže (aparaturnu ili ručnu).

Kod dugotrajnog i uznapredovalog celulita do vidljivog rezultata se teže dolazi, obično pred sam kraj ili neposredno nakon tretmana.

Kako do željenih rezultata?

U Ordinaciji Sculpturelle individualno prilagođenom kombinacijom tretmana može se postići zatezanje kože tela, redukcija masnih naslaga i značajno smanjenje celulita. U radu koriste najsavremenije medicinske aparate, koji uz 15-to godišnje iskustvo tima u anticelulit tretmanima, daju siguran rezultat. Zavisno od stanja vašeg tela, uzimajući u obzir eventualna zdravstvena ograničenja, predložiće vam kombinaciju i protokol tretmana koji će dati najbolji rezultat za dogovoreno vreme.

Većina tretmana se obavlja uz specijalizovanu aparaturu i svi su prijatni i opuštajući, nalik masaži. Nakon serije tretmana u trajanju od 4-6 nedelja, dovoljno je ponavljati po jedan tretman mesečno da bi održali postignuti efekat.

U sigurnim ste rukama jer pregled obavlja lekar specijalista, a tretmane obavljaju edukovani fizioterapeuti.

SCULPTURELLE
TC Kalča, II sprat, B/35
Obrenovićeva 34
018 295 500
069 1295 500
info@sculpturelle.rs
FaceBook – Ordinacija
FaceBook – Fizikalna terapija
www.sculpturelle.rs
CityOfNis

Neki od tretmana koje vam predlažu su:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com