Društvo

Uz vojne počasti, položeni venci na spomen piramidu žrtvama pegavog tifusa

Povodom obeležavanja Dana Vojne bolnice u Nišu, uz vojne počasti, položeni su venci na spomen piramidu žrtvama pegavog tifusa.

Vojna bolnica jedna je od najstarijih i najvažnijih vojnih i medicinskih objekata u našoj zemlji.

 

“Punu 141 godinu, ona je u Gradu Nišu sa svojom vojskom i svojim narodom, pružajući sanitetsku podršku jedinicama vojske. Na nama, pripadnicima Vojne bolnice Niš, je da opravdamo poverenje koje ona uživa među našim građanima i da dalje svojim radom doprinesemo što boljoj zdravstvenoj zaštiti građana Niša”, rekao je pukovnik dr Jovica Stanojković.

On je istakao da je najponosniji što su uspeli da održe i podignu na viši nivo usluge koje pružaju svojim osiguranicima.

“Imamo i podršku Ministarstva odbrane u realizaciji ideje da se u Vojnoj bolnici izgradi urgentno-prijemni blok. To će ovu bolnicu povezati u jednu jedinstvenu funkcionalnu celinu”, istakao je pukovnik Stanojković.

Miodrag Milić, predsednik Društva za negovanje slobodarskih tradicija Srbije u Nišu, istakao je da je baš to društvo bilo inicijator obnove spomenika, na kome su danas položeni venci, autora Riste Jovanovića.

“Neka ovaj spomenik ostane večna uspomena za dane, kada je srpska vojska stradala, ne samo od oružja, ne samo od neprijatelja, nego od jedne podmukle bolesti, pegavog tifusa. Kako je poznata bolnica u Valjevu, tako mora biti i poznata Vojna bolnica u Nišu”, rekao je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com