Društvo

Uz vatromet otvoreno “Medijanino Božićno seoce”

Medijanino Božićno seoce otvoreno je na trgu kod Saborne crkve, po završetku Božićnog koncerta Crkveno-pevačkog društva Branko. Otvaranju seoceta, uz građane Niša, prisustvovali su Vladika niški Arsenije i predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Ovo je prvi put da se Božićno seoce organizuje u Nišu, a predsednik GO Medijana najavio je da će se potruditi da to postane redovna praksa svake naredne godine, kao i da traje još duže.

“Malo je skromnije nego što bi trebalo da bude. Naredne godine, ako Bog da, biće zatvorena Prijezdina ulica, okitićemo čitavu ulicu”, rekao je Kocić.

Medijanino Božićno seoce, koje je otvoreno uz vatromet, Nišlije će moći da posete do 12. januara od 18 do 20 časova.

“Ovo je sled događaja. Imali smo lomljenje česnice, a ovo je nastavak Božića, sve do Srpske Nove godine. Naredne godine planiramo da ovo bude mnogo duže i još više da oplemenimo sve ovo kako bismo sugrađanima pružili pravi duh praznika”, istakao je predsednik GO Medijana.

Za Božićno seoce Gradska opština Medijana izdvojila je stotinak hljada dinara i taj novac je potrošen na kićenje tog dela grada. Tu je i Eparhija niška koja je pomogla u jednom delu, ali su u pomoć priskočili i privrednici, prijatelji opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com