Društvo

Uz uplatnicu Objedinjene naplate i uplatnica za pomoć deci i mladima u riziku

U decembru mesecu, na adrese 110.000 domaćinstava u Nišu uz uplatnicu JKP Objedinjena naplata Niš, stići će uplatnica organizacije SOS Dečija sela Srbija, čijim popunjavanjem, u iznosu koji sami odaberete, pružite podršku deci i mladima u riziku i socijalno-ugroženim porodicama uključenim u rad niškog „Centra za podršku porodici“.

Centar za podršku porodici u Nišu, od 2014. godine do danas, podržao je više od 270 porodica i 1550 dece. Fokus Centra je na preventivnom radu i podršci porodicama koje ne uspevaju da samostalno reše životne izazove i na adekvatan način brinu o deci. Kroz direktan terenski rad u njihovim domovima, naselјima i lokalnoj zajednici, saradnici Centra za podršku porodici svakodnevno se trude da ojačaju porodice, podstaknu ih da maksimalno koriste svoje snage, sopstvenim kapacitetima prevaziđu probleme, izađu iz krize i obezbede deci adekvatan nivo brige i staranja.

„Organizacija SOS Dečija sela Srbija, u čijem je sastavu i niški Centar za podršku porodici, humanitarna je, nevladina i neprofitna organizacija, koja već 17 godina pruža pomoći i podršku deci i mladima bez roditelјskog staranja i socijalno-ugroženim porodicama iz cele Srbije. Mi verujemo da je porodica najbolјe mesto za odrastanje i pravilan razvoj dece, i da svako dete treba da živi u toplom, bezbednom i podsticajnom okruženju, kako bi izraslo u zdravu, uspešnu i srećnu osobu i korisnog člana zajednice. Deca i mladi u riziku u centru su svega što radimo. Podršku im pružamo kroz SOS Dečije selo Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu, Centar „Jaki mladi“ i druge. Negujemo uspešnu saradnju sa gradom Niš, niškim Centrom za socijani rad, Centrom za porodični smeštaj i usvojenje, Centrom „Zvezda“, osnovnim i srednjim školama, kao i zdravstvenim ustanovama na teritoriji Niša,“ – ističe Vesna Mraković Jokanović, nacionalni direktor SOS Dečija sela Srbija.

Niški Centar za podršku porodici pruža edukativnu, savetodavnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku, kao i pomoć pri zapošljavanju i očuvanju zdravlja. Zajedničkim radom i zalaganjem, kroz individualan i kontinuiran pristup prilagođen svakoj porodici, doprinosi se da deca ostanu u porodici, a porodice na okupu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com