Obrazovanje

Uz prijavu i uplata za polaganje prijemnog ispita

Na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu je počelo prijavljivanje kadnidata za polaganje prijemnih ispita. Prijavljivanje se završava 27. juna, a polaganje ispita trajaće od 29. juna do 5. jula prema rasporedu koji budu objavili fakulteti. Upis se završava 17. jula. Kandidati koji se prijavljuju za polaganje prijemnih ispita uz dokumentaciju koja im je potrebna podnose i dokaz o uplati za polaganje prijemnig ispita koja se razlikuje od fakulteta do fakulteta i kreće se od 3.500 do 7.500 dinara.

Konkursom koji je objavio Univerzitet u Nišu za upis na 14 fakulteta odobreno je 3.200 mesta na budžetu i 1.500 mesta za samofinansirajuće studente kada su u pitanju  osnovne akademske ili osnovne integrisane studije. Za afirmativne mere upisa predviđeno je 90 mesta.

“Trudićemo se da se što veći broj dece  prijavi onlajn, dokumentaciju mogu da pošalju i poštom, a oni koji baš žele mogu da se prijave na šalterima”, kaže profesor dr Vlastimir Nikolić. “To je prvi korak da zaštitimo buduće studente, ali i zaposlene od koronavirusa”.

I ove godine, kao i do sada, kandidati koji konkurišu za upis pored dokumentacije podnose i dokaz o uplati za polaganje prijemnog ispita. Inače, ova naknada nije, kao ni školarine na niškim fakultetima, menjana godinama unazad sa ciljem da se zaštiti studentski standard.

Na Prirodno –matematičkom fakultetu u Nišu se plaća prijava 3.000 dinara, 5.000 dinara za polaganje prijemnog ispita i 2000 dinara za upis, a na Pravnom fakultetu, recimo, kandidati plaćaju polaganje prijemnog ispita 7.000 dinara. Isti je iznos i za polaganje prijemnog ispita na Ekonomskom fakultetu.

Na Medicinskom fakultetu naknada za polaganje prijemnog ispita je 6.000 dinara, kako je objavljeno na njihovom sajtu.

Na Fakultetu zaštite na radu naknada za polaganje prijemnog ispita je 7.000 dinara, dok je iznos naknade za polaganje prijemnog ispita na Mašinskom fakultetu 3.500 dinara.

Na Elektronskom fakultetu se plaća prijava na konkurs u iznosu od 5.000 dinara.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja naknada za polaganje prijemnog ispita iznosi 7.500 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com