Društvo

Uz pomoć „Helpa“ niški zatvor dobija softver i plazma sekač

Kazneno-popravni zavod u Nišu dobiće uz podršku organizacije „Help“ informacioni sistem za osudjena lica i plazma-sekač za metal ukupne vrednosti 30.000 evra, rekli su u „Helpu“.

Polovinu pomenutog iznosa finansiraće „Help“, a polovinu Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

„Uz pomoć softvera osudjena lica će lakše i brže pristupati informacijama o svojim pravima i obavezama, stručnim obukama koje mogu da pohadjaju kako bi unapredili svoj položaj, a biće im dostupni i podaci o otvorenim radnim mestima u zavodskim radionicama“, naveli su u „Helpu“.

U toj organizaciji su kazali da će uskoro biti pokrenuta procedura nabavke softovera i sekača, a da će ih KPZ dobiti do kraja godine.

„Kazneno-popravni zavod dobiće pomoć „Helpa“ u okiru programa „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ . Jedan od ciljeva programa je unapredjenje programa tretmana u kazneno-popravnim ustanovama za odrasle i mlade, podrška osudjenim licima nakon izvršenja kazne u ostvarivanju prihoda i olakšavanju procesa reintegracije u društvo“, izjavili su u „Helpu“.

U prethodna tri ciklusa podrške KPZ Niš je dobio opremu za lasersko graviranje, mašinu za vez, CNC glodalicu, opremu za štamparsku radionicu i opremu za plastifikaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com