Ekonomija

Uz pomoć Helpa i grada besplatna oprema za 30 mladih Nišlija

Predstavnici Grada Niša i organizacije Help pozvali su danas lica zainteresovana za pokretanje privatnog biznisa da se prijave za dobijanje besplatne opreme vredne 2.400 evra u okviru podrške zapošljavanju i samozapošljavanju u okviru Helpovog projekta pod nazivom „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“.

Za pomoć u opremi mogu da konkurišu svi nezaposleni mladi sa održivom poslovnom idejom, a prednost imaju oni koji se bave zanatstvom, pružanjem usluga i preradjivačkim poslovima u poljoprivredi.

Menadžer Helpa Maša Bubanj podsetila je na javnoj prezentaciji u Gradskoj kući da je Help u Nišu do sada podržao preko 480 malih i mikro biznisa.

Foto: B. Lj.

„Ovoga puta imamo mogućnost da u Nišu podržimo tridesetak novih mikro i malih biznisa. Nadamo se da ćemo naredne godine uspeti da taj broj malo i povećamo, s obzirom na to da imamo zaista mnogo zainteresovanih“, istakla je Bubanj.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Randjelović podsetio je da Grad Niš sa Helpom niz godina unazad podržava samozapošljavanje stanovnika ovog grada.

Foto: B. Lj.

„Pre nekih desetak godina podrška samozapošljavanju bila je isključivo kroz saradnju sa Helpom. Zadnje tri godine grad je prepoznao značaj podrške mikro i malim preduzećima, tako da kroz nekoliko različitih linija pruža podršku samozapošljavanju, razvoju postojećih kompanija i privlačenje novih. Niš je postao grad u kome raste broj preduzetnika i u kome je poslovno okruženje takvo da postoji interesovanje gradjana za pokretanje sopstvenog posla“, rekao je Randjelović.

On je istakao da projekat Helpa vredan 72.000 evra grad podržava učešćem od 40 odsto.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naglasio je na prezentaciji da je Grad Niš poslednjih nekoliko godina itekako promenio ekonomsku sliku i stvorio uslove da se poveća broj privrednih subjekata.

„U odnosu na 2015. godinu broj privrednih subjekata povećan je za 25 odsto. Grad izdvaja sve više para za razvoj preduzetništva. Grad je na stabilnim nogama, stabilizovali smo finansije i stvorili pretpostavke da možemo da pomažemo da se razvija ovo društvo“, istakao je Bulatović.

On je najavio da će narednih godina grad uvećati izdvajanja za razvoj privatnog preduzetništva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com