# IstaknuteEkonomija

Uz pomoć grada uskoro do novih kotlova, stolarije, solarnih panela…

Info i dokumentaciju za prijavu građani će moći da dobiju na šalteru Gradske uprave i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević najavio je da će ove nedelje biti raspisan javni poziv za dodelu subvencija za zamenu starih kolova u domaćinstvima u Nišu, dok će javni poziv za dodelu subvencija za energetsku sanaciju kuća biti raspisan u narednih desetak dana.

„Za zamenu starih kotlova, kotlovima koji koriste ekološki prihvatljive energente, a to je poziv koji radimo sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, građanima će biti na raspolaganju 14,5 miliona dinara. Kada govorimo o pozivu za energetsku sanaciju objekata, a to je poziv koji sprovodimo zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike opredeljeno je 50 miliona dinara, od toga 37,5 miliona dinara za socijalne kategorije“, rekao je Radivojević.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević; Foto: Niške Vesti/ B.Lj.

On je kazao da će građani koji pripadaju socijalno ugroženim kategorijama moći da dobiju 90 odsto sredstava neophodnih za zamenu kotlova ili energetsku sanaciju objekata koja između ostalog podrazumeva zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela, a do sada su poput ostalih građana mogli da dobiju 50 odsto potrebnih sredstava.

„Sa pozivima za energetsku sanaciju individualnih objekata i zemenu ložišta nastavljamo petu godinu zaredom. Do sada je više od 600 domaćinstava dobilo sredstva za tu namenu. Odziv građana je odličan i grad svake godine opredeljuje sve više para“, izjavio je Radivojević.

Prema njegovim rečima, detaljne informacije i dokumentaciju neophodnu za prijavu na javne pozive građani će moći da dobiju na šalteru Gradske uprave i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com