DruštvoVirus Korona

Uz pomoć 3D štampača prave zaštitne vizire i poklanjaju medicinskim radnicima

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa među zdravstvenim radnicima i kako bi pomogli medicinarima u njihovoj borbi, niška firma Tami Trade počela je, uz pomoć 3D štampača, da izrađuje zaštitne vizire koje će donirati zdravstvenim ustanovama u Nišu.

Kako kažu iz ove niške firme oni su se odazvali akciji “Vizionari Srbije”, a inicijator izrade zaštitne opreme je grupa dizajnera i kreatora “Polyhedra 3D” uz pomoć Naučno-tehnološkog parka u Beogradu.

“Vizire koje pravimo doniraćemo medicinskom osoblju na Klinici za pulmologiju, ali i na pedijatriji u Domu zdravlja”, kažu iz firme Tami Trade.

Kako objašnjavaju sve funkcioniše preko donacija.

“Mi imamo 3D štampač i pravimo plastične ramove. Potrebno je donirati folije A4 formata i lastiše kako bismo napravili kompletan vizir. Dnevno možemo da proizvedemo 7,8 vizira. Pozivu za donaciju folija već se odazvala firma Copy Shop iz Niša, a firma iz Vranja donira lastiše, tako da je prva tura vizira uskoro spremna”, poručuju iz Tami Trade.

Oni pozivaju sve koji su u mogućnosti da im se jave i doniraju folije i lastiše, ali pozive upućuju i svima koji imaju 3D štampače da se priključe akciji, proizvedu i doniraju zaštitnu opremu medicinarima koji svakodnevno vode borbu protiv virusa.

Više informacija, kao i fajlove potrebne za izradu vizira, možete dobiti u fejsbuk grupi “Vizonari Srbije”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ovako nesto se i ocekivalo od kole Kralj Petar I.
    Moja deca su zavrsila ovu skolu.
    Svaka cast!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com