Društvo

Uz malo truda i ljubavi sve se može

Stanari zgrade u ulici Pariske Komune br.1. sa malo truda i mnogo sloge i ljubavi oplemenili su prostor oko zgrade, uklonili šiblje i napravili vrt za primer. Ovu lepu ideju inicirala je profesorka Olivera Stanković.

Foto: T.S.

“Ovde je bilo dosta ružno i ja sam poželela da se to sredi. Čak sam želela i da sama to uradim, da odem do upravnika kućnog saveta i potražim alat. On mi je ujedno sve vreme bio bezrezervna podrška i ja sam krenula, a kasnije su mi se pridružile i komšinice koje imaju velikog iskustva i ovo je sada produkt našeg rada. Moram da kažem da ja ništa nisam znala o sadnji cveća, a sada sam naučila dosta toga zahvaljujući svima njima.”

Ljiljana Đekić je jedna od komšinica koja se rado pridružila ovoj ideji i akciji.

“Čim sam videla da Olja nešto čeprka po travi, sišla sam i uz nju malo po malo i evo parka. Ona je mlađa može više, a ja sam bila tu da pomognem i pokažem. Ono što je lepo i pohvalno jeste da nam se pridružuju ljudi. Donose cveće, rasade, saksije i nude pomoć. Imamo i klupe pa tu popijemo čaj ili kafu, a tu se i upoznajemo sa stanarima koje donedavno nismo ni poznavali.”

Foto: T.S.

Za nesebičnu pomoć stanari zahvaljuju upravniku Vladimiru Đorđeviću koji je mnogo doprineo nastanku ovog lepog parka.

“Na početku smo morali da očistimo đubre i lom koji je bio. Posle toga počela je sadnja cveća i ostalog ukrasnog rastinja. Ono što je dobro, dosta komšinica pomaže, dođe u park, popričaju i tako se druže. Sada postoji i metalna ograda, ne može tek tako da se uđe. Tako na neki način štitimo park od onih zlonamernih. Postoji ključ i stanari iz drugih ulaza mogu da dodju i da se družimo. Moram da se zahvalim opštini Medijana koja je donacijom pomogla ovu našu akciju a veliku zahvalnost dugujemo i Direkciji za izgradnju grada koja nam je takođe pomogla.”

Foto: T.S.

Lepo i za primer. Može li tako i u drugim sredinama ili ćemo zatvarati oči pred divljim deponijama i raznoraznim smetlištima. Tako je malo potrebno da učinimo našu životnu sredinu lepšom a to dokazuju i stanari u ulici Pariske Komune br, 1.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com