Obrazovanje

Uz indeks i vakcina

Ove godine Univerzitet u Nišu bogatiji je za 3.500 studenata, od kojih su 2.800 na budžetu. Svečanom dodelom indeksa fakulteti su poželeli dobrodošlicu novoj generaciji akademaca, a Filozofski fakultet u Nišu je ove godine, kada obeležava i jubilej, 50 godina rada, upisao “zlatnu” generaciju studenata.

 “Za realizaciju nastave na fakultetu koristićemo kombinovani model  zbog sveukupne situacije sa koronom. Krećemo sa onlajn u najvećem delu rada ali će nastavnici imati priliku da zajedno sa studentimatamo gde su male grupe nastava bude realizovana uživo. Svi smo se uželeli neposredne nastave  ali ono što je opasnost, opasnost je za sve”, kaže profesor dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta.

Upravo iz tog razloga na fakultetu je na poziv rukovodstva ove visokoškolske ustanove dežurala vakcinaciona ekipa niškog Doma zdravlja kako bi oni brucoši koji žele mogli da se vakcinišu.

“Nova generacija studenata na fakultetu može i da se vakciniše in a taj način zaštite sebe, svoje kolege, najbliže članove porodice i prijatelje. Preduzeli smo sve što je neophodno da na najsigurniji način krenemo sa ovom akademskom godinom koja je za nas posebno važna jer je ovo “zlatna” generacija studenata i ponosni smo na jubilej i tradiciju”, ističe  dr Natalija Jovanović.

Ona dodaje da se onlajn nastava do sada pokazala kao dobra. Studenti su pokazali da su bili zadovoljni.

 “Upisala sam anglistiku jer volim engleski jezik i zbog toga će mi studije biti pravo uživanje jer ću taditi ono što volim. To što je nastava onlajn pomalo je otežavajuća okolnost za nas , barem za mene,  jer mi više prija nastava uživo. Tokom neposredne nastave možemo da upoznamo i sve kolege. Nadam se da ćemo iz cele ove situacije izvući ono majbolje”, kaže Natalija Pahnoglu koja je ove godine upisala Filozofski fakultet.

Od prvog oktobra, kada zvanično počinje nova akademska godina, veliki broj mladih će sve više vremena provoditi zajedno u zatvorenom prostoru, te je njihova imunizacija od ključne važnosti za stabilizaciju epidemiloške situacije, ističe dr Radovan  Mihajlović, pomoćnik direktora Doma zdravlja u Nišu koji je najavio da će od ponedeljka njihove ekipe dežurati i na svim ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu koji su saglasni za ovakvu vrstu saradnje.

 “Ovom prilikom pozivam sve fakultete Univerziteta u Nišu da slede primer Filozofskog fakulteta i uspostave saradnju sa Domom zdravlja. Mi smo raspoložni da pošaljemo svoje ekipe na fakultete kako bi se brucoši, pa i studenti ostalih godina, vakcinisali i tako zaštitili svoje i zdravlje drugih”, dodaje  dr Radovan Mihajlović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne mogu da verujem da se idalje potencira vakcina, pogotovo ne u mladim ljudima, stariji su odavno već potonuli u diktaturi. Ovo je totalno bespotrebno i nadam se da brucoši nisu bili hladne glave. Nadam se da ću da doživim i da čujem pravu istinu o koroni, sada imam 23 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com