Društvo

Uvodi se novi saobraćajni znak na putevima Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je nalog da se na svim isključenjima sa auto-puteva postave dodatni saobraćajni znaci upozorenja za kretanje u pogrešnom smeru.

 

“Potpisao nalog JP “Putevi Srbije” da u roku od tri nedelje postavi na svim isključenjima sa auto-puteva dodatne saobraćajne znake upozorenja za kretanje u pogrešnom smeru. Odlučili smo da postavimo dodatne saobraćajne znake pored postojećih koji su postavljeni u skladu sa zakonom”, napisao je Vesić na društvenim mrežama.

Rekao je i da su nažalost većina onih koji su vozili auto-putem u kontra smeru činili to namerno bez obzira na saobraćajnu signalizaciju.

Da podsetimo, pre nekoliko dana na autoputu „Miloš Veliki“ dogodila se saobraćajna nesreća kada se jedno vozilo kretalo suprotnim smerom i direktno sudarilo sa drugim vozilom i zapalilo. Tom prilikom, jedna osoba je poginula, a dve povređene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. na zapadu uveden ovaj znak pre 20-30 godina, i sad smo kao smilsili nesto novo? kako da ne. Ne znam zasto se ovako neke stvari jednostavno ne kopiraju od primera koji “rade” kao nrp ovaj znak. A da, zato sto ti koji treba da uvode nesto nikad nigde nisu putovali, uz to ih zabole da unaprede nesto, bitno da rzavna plata kaplje redovno. Uz to su na zapadu saobracajni znaci mnogo mali, ne dominiraju kao kod nas. Sto znaci: znak postoji i ti kao vozac mora da gledas, ako ih ne vidis onda nisi za voznju. Cemu znaci od po metar u precniku?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com