Izbori 2020Politika

Uvid u Jedinstveni birački spisak za teritoriju Grada Niša

Iz Gradske uprave Grada NIša poručuju da je deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Grada Niša izložen u sedištu Gradske uprave grada Niša, ul. Nikole Pašića br. 24, prvi sprat, kancelarija br. 41. Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska obavlja se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su podaci tačni.

Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Grada Niša mogu podneti Gradskoj upravi u vremenu od 7,30 do 15,30 sati, svakog radnog dana i subotom od 8,00 do 15,00 sati, najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 10.04.2020 godine do 24,00 sata.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, 04.04.2020. godine do 24,00 sata, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji Grada Niša (izabrano mesto glasanja). Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj birač ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica. Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka za narodne poslanike Narodne skupštine.

U postupku uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške gradske uprave i lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se obaviti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Za bliža obaveštenja građani se mogu obratiti na telefone 018/ 504 621 i 504 622.

Originalni dokument PDF.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com