Društvo

Uvid u Jedinstveni birački spisak za teritoriju Grada Niša

Građani mogu da provere uvidom u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Niša za glasanje na predstojećem referendumu da li su upisani i da li su podaci tačni.

Uvid može da se ostvari putem računarske opreme, unošenjem jedinstvenog matičnog broja, a deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Niša izložen je u Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja u ulici Nikole Pašića 24, prvi sprat, kancelarija 41.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se ostvariti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mdulos.gov.rs­/registri/jedinstveni-biracki-spisak unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana i registarskog broja lične karte.

Zahteve za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada Niša mogu podneti Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 31.12.2021. godine do 24 sata, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati i subotom od 8.00 do 15.00 sati.

Građani mogu najkasnije do 25. decembra do 24 sata podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će glasač na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta na teritoriji grada Niša ( izabrano mesto glasanja).

Za bliža obaveštenja Nišlije se mogu obratiti na telefone 504-621 i 504-622, navode u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com