Obrazovanje

Uvesti strožije mere protiv zagađenja vazduha?

Počeo sa radom prvi Studentski debatni klub

Pri Filozofskom fakultetu u Nišu počinje sa radom Studentski debatni klub. Ovo je prvi ovakav klub u našem gradu, koji je otvoren za studente svih fakulteta. Početak rada kluba obeležiće Prezentaciona debata na temu „Uvesti strožije mere protiv zagađenja vazduha?“, koja će biti održana u sredu, 26. februara u 19 časova, na Filozofskom fakultetu.

Klub je pokrenulo troje studenata, iskusnih u debati, sa željom da i studenti u Nišu dobiju priliku da redovno usavršavaju svoje debatne veštine.

„Zahvaljujući jednom od osnivača, Novaku Čelebiću, studentu beogradskog Pravnog fakulteta, članove kluba će podučavati debatni treneri iz prestonice, koji su svoja iskustva stekli na brojnim nacionalnim i međunarodnim turnirima. Tako će i studenti niškog Univerziteta, u okviru debatnog kluba, dobiti šansu da i sami postanu treneri i takmičari u debatnim okršajima širom zemlje i regiona“, navode.

 

Studenti, ali i srednjoškolci, i svi zainteresovani građani, imaće prilike da se upoznaju sa radom ovog kluba na Prezentacionoj debati, događaju koji debatni klubovi organizuju pre početka svake nove godine rada. Osim što će videti kako se vode akademske debate, Nišlije će moći i da čuju kako studenti razmišljaju o rešavanju ovog, danas aktuelnog problema u našoj zemlji.

O Studentskom debatnom klubu

Studentski debatni klub osnovan je početkom februara 2020. godine, pri departmanu za Komuniciranje i odnose sa javnošću na Filozofskom fakultetu u Nišu. Nastao je sa razlogom da i studenti sa juga Srbije dobiju mesto gde će moći, uz pomoć trenera, da unaprede svoje debatne veštine. Klub vode studenti potpuno volonterski. Aktivnosti kluba u budućnosti uključivaće predavanja profesora iz oblasti značajnih za debatu, organizovanje javnih debata, tribina i radionica, otvorenih za sve studente, ali i srednjoškolce, koji nisu u klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close