Društvo

Utvrđeni prioriteti u odbrani od poplava i izlivanja reka i potoka u Nišu

Predsednici svih opština Nišavskog okruga razgovarali su sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem o merama koje je neophodno preduzeti kako ne bi dolazilo do izlivanja reka i potoka u ovom kraju.

Na sastanku sa direktorom JVP ”Srbijavode” Goranom Puzovićem i sa rukovodstvima gradskih opština Niša, meštanima ugroženih sela i predsednicima šest opština Nišavskog upravnog okruga precizirana su najkritičnija mesta i utvrđeni prioriteti u odbrani od poplava i izlivanja Nišave, Južne Morave, Кutinske reke i Suvodolskog potoka.

Foto: press služba gradonačelnice Niša

„Sastanak je dogovoren pre tri sedmice kada smo direktor Puzović i ja obišli meštane ugroženih područja u gradskoj opštini Crveni krst. JVP „Srbijavode“ će intervenisati na najkritičnijim mestima, očistiti i produbiti korito Nišave i ispraviti krivine, što bi bila kratkoročna mera u odbrani od poplava ugroženih područja“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Dogovorena je saradnja grada i JVP „Srbijavode“ na uklanjanju deponije na levoj obali Nišave u blizini „Vulkana“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button