Društvo

Uticaj SuanPan mentalne aritmetike na razvoj dece predškolskog uzrasta

Predškolsko obrazovanje je presudno u sveukupnom razvoju deteta. SuanPan mentalna aritmetika je jedna od tehnika koja pomaže deci predškolskog uzrasta u savladavanju osnovnih aritmetičkih veština, tvrdi Ana Momčilov, koja radi kao vaspitač u obrazovno-razvojnom centru Pro-Mens od samog osnivanja centra.

2+2 NIJE SAMO 4

“U programu SuanPan mentalne aritmetike primarnu ulogu ima praktična, verbalna i misaona aktivnost svakog deteta. SuanPan mentalna aritmetika kod dece budi radoznalost, razvija misaone sposobnosti, jača samopouzdanje i u potpunosti rešava problem nedostatka pažnje, koncentracije i pamćenja. Deca uče da rešavanju problema pristupe kao avanturi ili izazovu, kaže Momčilov.

Ona tvrdi da kada deca jednom uđu u čudesni svet brojeva mogu da otkriju potpuno nove i neočekivane stvari.

“Na primer, korišćenjem brojevnih kartica (koje se u nastavi koriste za upoznavanje dece predškolskog uzrasta sa simbolima brojeva), deca slaganjem nizova vrlo brzo shvataju da 1 i 1 nisu samo dva, već složeni jedan kraj drugog mogu biti i 11. Takođe preklapanjem određenih kartica mogu dobiti potpuno nove brojeve. Samim tim deca jačaju sposobnost logičkog razmišljanja”, objašnjava.

SAMOPOUZDANJE

Samopouzdanje je takođe veoma važno u razvoju samog deteta. Program SuanPan mentalne aritmetike kod dece jača samopouzdanje, jer kada deca jednom savladaju tehniku rada mogućnost greške ne postoji.

“Svest o tome da su trud i kontinuirani rad nagrađeni uspehom kod dece stvara pozitivan odnos prema učenju. Deca koja imaju samopouzdanje uživaju u komunikaciji sa drugom decom i ljudima. Osećaju se prijatno u društvu i vole grupne aktivnosti. Deca koja su svesna svojih vrlina i mana bez straha pristupaju rešavanju nekog problema i daju sve od sebe kako bi isti problem rešila. Takva deca uživaju u svom detinjstvu i stalno su nasmejana”, dodaje licencirani vaspitač Pro-Mensa, Ana Momčilov.

Zadovoljstvo deteta je jedan od velikih preduslova njegovog pozitivnog odnosa prema školi. Od pravilne pripreme deteta za školu zavisi njegov uspeh na početku, ali i tokom celog školovanja.

“Ukoliko je pravilno pripremljeno, dete će sa radošću očekivati dan polaska u školu. Upravo takav uticaj na decu predškolskog uzrasta ima program SuanPan mentalne aritmetike”, zaključuje Momčilov.

Dobrodošli: svake srede, četvrtka i petaka od 19-20h “Otvorena vrata” PRO-MENS CENTRU  

ADRESA:
Vožda Karađorđa 47

TELEFON:
018/250-700

Opširnije pročitajte >>>

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com