Sport

Utakmica godine u Čairu: Želja za “duplu krunu” i međunarodnu scenu!

Nakon, nadaju se Nišlije, “privremenog” pada sa prve na drugu poziciju na tabeli, rukometaši Železničara dočekaće ekipu Vojvodine koja sada zauzima njihovo doskorašnje, lidersko mesto. Meč koji će biti pod imperativom pobede kako za domaćina tako i za goste igra se u nedelju, 27. maja u hali Čair.

Aktuelni šampion Srbije u ovom sportu stiže na Čair u trenutku kada se niški tim bori za povratak na lidersko mesto. Trijumf nad Vojvodinom bi im garantovao ostanak u trci za titulu prvaka Srbije i “duplu krunu” na Čairu, ukoliko uz to u poslednjem kolu ne izgube od Metaloplastike.

“Ako smo pravi – uspećemo, ako ne – život ide dalje”, tako je, između ostalog, na konferenciji za medije pred ovaj meč govorio trener Josif Petković, koji se nada da će njegovi puleni i u ovom meču biti na visini zadatka.

Ambicije kluba rastu pa se tako i granice pomeraju unapred, a Želja sada želi da obezbedi i plasman u kvalifikacije za EHF kup.

“Kada sam počeo 7. avgusta da treniram sa ovim momcima, koje, sem par njih, ne da nisam poznavao, nego im ni imena nisam znao, ja sam kao čovek koji se vratio u Niš posle toliko godina, silno želeo da se ovako nešto dogodi. Mic po mic smo podizali lestvicu, naciljali prvo plasman u plej-of, pa onda u SEHA ligu, pa se sve češće počela pominjati titula, a u međuvremenu smo osvojili Kup Srbije. Sve što smo uradili, sada treba da finiširamo.” rekao je iskusni stručnjak.

Svesni su svi u klubu da je veoma važan meč pred njima ali ipak raduju se što dolazi baš u ovom trenutku.

“Ja sam presrećan što nam dolazi ovakva utakmica. Mnogo sam ih takvih preturio preko glave. To je velika stvar i za ove momke, i za klub, i za čitavu sportsku javnost Niša. To je utakmica u kojoj treba da pokažemo ko smo i šta smo. Sve što se bude događalo, biće samo produkt onoga što smo radili u prethodnih deset meseci. Ja verujem u moje igrače i optimista sam da ćemo doći do prvog cilja, a to nije samo SEHA liga, to je i kvalitetno evropsko takmičenje, što svi nekako zanemarujemo. Kamo sreće da se prođu kvalifikacije, pa da se uđe i u grupe EHF kupa, to bi bila prava stvar!” dodao je Joška.

Na njegove reči nadovezali su se i oni koji će biti zaduženi da na terenu sve protekne u najboljem redu i da se zlatni bodovi sačuvaju u Nišu. Stevan Sretenović ekipu petostrukog uzastopnog šampiona države, zajedno sa svojim saigračima dočekuje spreman.

“Očekujemo tvrdu utakmicu i borbu bukvalno do poslednje sekunde. Ne mogu da obećam pobedu, već samo da ćemo se boriti i dati sve od sebe. Sad treba da pokažemo od kakvog smo materijala sačinjeni. Očekujem od niške publike, koja nam je preko potrebna, da se pojavi u velikom broju, da nas podrži više nego bilo kada. Verujem u momke i trenera i mislim da ćemo trudom i zalaganjem doći do uspeha i cilja koji jurimo cele godine.” jasan je bio Sretenović.

Njegov saigrač među stativama niške ekipe, Dejan Zlatanović takođe je svestan težine posla koji je pred njima:

Najvažnija utakmica cele sezone. Posle slabije odigrana tri kola, došli smo u situaciju u kojoj je Vojvodina bila pred naš prvi meč u plej-ofu. Oni su sigurno u blagoj psihološkoj prednosti, ali to neće značiti ništa. Što se tiče kvaliteta, tu smo negde, u egalu. Očekujemo pobedu. Cilj kluba je da u svakom takmičenju teži najvišem plasmanu. Sada nam je prvo meta SEHA liga, za dalje videćemo. Očekujem da će nas publika nositi do uspeha, kao i tokom čitave ove sezone.” 

U ovosezonskim duelima Želje i Vojvodine (oba puta u Novom Sadu) slavile su Nišlije i delili su se bodovi, u finalu Kupa bilo je 21:19, dok je u prvom delu tekućeg plej-ofa bilo nerešeno 25:25.


Puna podrška rukovodstva kluba 

Direktor kluba Ivan Šmigić, u ime rukovodstva niškog superligaša, izrazio je uverenje da će ekipa biti prava onda kada je najvažnije:

“Ovo su utakmice za koje se živi, utakmice zbog kojih deca imaju svoje idole, zbog kojih se mi svi bavimo ovim poslom. Naša vera u stručni štab i igrače je i dalje na najvišem nivou. Pokazali su ko zna koliko puta da mogu da se izdignu iz svake situacije, da su dorasli svakom izazovu. Garantujem da će ovi momci dati 100 posto, videćemo da li će biti dovoljno za ostvarenje sna. Bitnije je nego ikada da Nišlije napune halu Čair i pomognu ekipi u najvažnijoj utakmici.”


Besplatan ulaz za zlata vrednu podršku

Izlišno je govoriti koliko će značiti podrška navijača rukometašima Železničara da upišu važnu pobedu i ponovo naprave korak napred ka cilju. Klub je obezbedio BESPLATAN ULAZ za sve one koji bi da prisustvuju ovom “meču godine” za niški tim, i jednom od najznačajnijih utakmica u višedecenijskoj istoriji kluba.

Pozivamo sve Nišlije i ljubitelje sporta da dođu u halu “Čair” i podrže ove momke koji se trude da Niš beleži vrhunske rezultate i bude u samom vrhu srpskog sporta. 

Početak meča zakazan je za 18 časova!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com