Politika

Usvojena Odluka o budžetu GO Medijana za 2023.

Održana 15.sednica Skupštine Gradske opštine Medijana

Na 15.sednici Skupštine Gradske opštine Medijana, razmatran je Izveštaj o izvršenju budžeta Gradske opštine Medijana za period januar-septembar 2022. godine i usvojeni Predlozi odluke o četvrtoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2022. godinu i Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2023. godinu, kao i predlog kadrovskog plana Uprave Gradske opštine Medijana za 2023.

 

Predsednik GO Medijana, Nebojša Кocić, ovom prilikom, naglasio je da je budžet skroman, ali da su sagledane osnovne potrebe građana, pre svega za nastavak pronatalitetne politike, socijalna davanja, stipendije kao i potrebe opštine, za sve događaje i nagrade, po kojima je opština Medijana prepoznatljiva.

Predsednik Кocić je dodao, da je planirani budžet za 2023. godinu, 258.232.290 dinara, što je u poređenju sa budžetom iz 2022. ( 233.943.314 dinara ) više za oko 10,38%.

Кocić ističe, da je novina, predviđanje naknade za svako četvrto dete u iznosu od 150.000 dinara jednokratne pomoći i za svako peto dete, novčana pomoć u iznosu od 200.000 dinara. Ostaje naknada za rođenje trećeg deteta od 120.000 din, za prvo dete u nedelji 10.000 dinara i pokloni za đake prvake.

Foto: GO Medijana

Nakon davanja saglasnosti na Programe rada Кomisija GO Medijana za 2023. godinu, Кancelarije za mlade, kao i Saveta za praćenje realizacije programa rada javnih preduzeća, programa razvoja grada i programa uređivanja građevinskog zemljišta, odbornici najveće niške opštine Skupštine GO Medijana, razmatrali su i programe poslovanja Javnih i javno-komunalnih preduzeća za 2023 godinu „Gradska stambena agencija“ Niš, „Gradska toplana“ „Zavod za urbanizam“, „Objedinjena naplata“, „Direkcija za javni prevoz Grada Niša“, „Gorica“, „Nišstan“, „Naissus“, „Mediana“, „Parking servis“, „ Direkcija za izgradnju Grada Niša“ i „Tržnica“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com