Ekonomija

Usvojena nova sistematizacija: JKP Gorica otpušta 58 radnika

Javno komunalno preduzeće “Gorica” Niš koje se bavi pogrebnim uslugama moraće do kraja godine da broj zaposlenih smanji sa sadašnjih 188 na 129, a Gradsko veće dalo je saglasnost na takvu odluku.

Načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković je na sednici Gradskog veća podsetio da je iz budžeta grada „Gorici“ odobreno 40 miliona dinara za za isplatu otpremina radnicima koji će biti proglašeni za tehnološki višak.

Brešković objašnjava da je rukovodstvu ovog preduzeća naložena nova sistematizacija radnika, jer je prethodna bila „malo više službenička“ i koja je morala da se uradi do 31. decembra 2016. godine odnosno pre nastupanja novog gradskog budžeta.

„Sistematizacija je urađena onako kako je trebalo da se uradi i sada je predviđeno da bude ukupno 129 zaposlenih i od kojih će oko stotinu raditi na terenu u okviru pogrebno-tehničke poslove, dok će ostali raditi na ekonsomkio-pravnim i opštim poslovima. 129 radnika biće na neodređeno vreme i jedan na određeno vreme“, kaže Brešković.

Što se politike zarade tiče planirana masa za 2017. utvrđena je u iznosu od 99.466.308,00 i manja je od planirane mase za ovu godinu za 10%.

Projekcija mase zarade i broj zaposlenih radnika u 2017. godini vodiće se racionalno i u skladu sa finansijskim rezultatima, ličnom i opštem doprinosu zaposlenih, stoji u odluci Gradskog veća.

Razvojna koncepcija preduzeća u 2017. godini, zasnivaće se na investicionim ulaganjima koja se u ovoj godini planiraju u iznosu od 19.649.000,00 dinara.

Predmet investicionih ulaganja u najvećem delu odnosiće se na ulaganja u opremu za vršenje delatnosti, adaptaciju građevinskih objekata a sve sa ciljem modernizacije i savremenijeg
načina vršenje usluga.

U strukturi tih ulaganja pretežni deo biće ulaganje iz sopstvenih sredstava, a manji deo iz kredita.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com