Politika

Usvojen završni račun za prošlu i prvi rebalans za ovu godinu GO Medijana

Održana 17. Sednica Skupštine Gradske opštine Medijana

Održana je 17. Sednica Skupštine Gradske opštine Medijana, na kojoj su odbornici usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta za 2022. godinu, i razmatrali Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-decembar 2022. godine.

Кako je naglasio predsednik opštine Nebojša Кocić, u prošloj godini akcenat je stavljen na socijalna davanja i razne vrste pomoći graćanima, očuvanje tradicije i pronatalitetnu politiku.

 

Foto: GO Medijana

“Trudili smo se da uz raspoložive resurse radimo u najboljem interesu svih građana Medijane i Grada Niša i nadam se da smo u tome uspeli. I tokom 2022. godine bili smo organizatori mnogih manifestacija, sastanaka, prijema građana, akcija u organizaciji ili suorganizaciji GO Medijana. Imajući u vidu interesovanje i podršku građana Medijane i Niša za sve što smo radili, možemo da kažemo da smo bili uspešni u tome”, rekao je Кocić i dodao da je opština u prošloj godini ostvarila suficit od 7.811.378,39 dinara i realizaciju budžeta od 85,63%.

Na sednici je razmatran i usvojen Predlog odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2023. godinu, u okviru kojeg su skinuta sredstva za nabavku novih podzemnih kontejnera u iznosu od 12,4 miliona dinara a zadržana pozicija za njihovo održavanje. Кako je pojašnjeno na sednici, dosta je kontejnera koje treba popraviti, kako bi služili svrsi, što je u ovom trenutku potrebnije. Opština je od Grada dobila sredstva od 5,5 miliona dinara, pa je kroz rebalans bilo potrebno i ta sredstva uvesti u budžet.

Foto: GO Medijana

Pre početka sednice odbornici su minutom ćutanja odali poštu stradalima u OŠ «Vladislav Ribnikar» u Beogradu i okolini Mladenovca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com