Politika

Usvojen rebalans budžeta grada

Niški odbornici usvojili su rebalans budžeta grada koji je dodatno uvećan za još 200 miliona dinara pa sada iznosi 10,7 milijardi dinara.

Budžet je uvećan zbog zakonske obaveze o povećanju plata zaposlenih u lokalnoj samoupravi, socijalnim, kulturnim i predškolskim ustanovama i para koje će biti usmerene ka JKP “Gradska tolana” kako bi ovo preduzeće moglo nesmetano da funkcioniše. Za to je predviđeno 150 miliona dinara.

“Taj novac koji ode prema Gradskoj toplani će se vrlo brzo vratiti prema gradu, jer služi da ovo preduzeće reguliše svoje obaveze koje postoje u ovom trenutku prema isporučiocima gasa”, objasnio je šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić.

Na sednici Skupštine grada Niša odbornici su izglasali i predloge za nove direktore, odnosno za direktora Direkcije za javni gradski prevoz izabran je Milan Milić, a za direktora JP „Nišstan“ Miroljub Čupić. Za v.d. direktora Gorice imenovana je Dragana Stevanović, inženjer gradjevine, koja u Sekretarijatu za finansije radi kao inspektor za ocenu tržišne vrednosti imovine.

Rad Skupštine i dalje bojkotuje opozicija, koja je istakla na press konferenciji da javni poziv za izbor direktora nije bio transparentan. Perišić ističe da je izbor direktora bio transparentan i da je ispoštovan zakon.

Predsednik GO Demokratske stranke Miodrag Stanković kazao je na konferenciji da je podneo odborničku inicijativu za dostavljanje informacija o imovinskom stanju  funckionera Grada Niša, na početku i na kraju mandata, počev od 2000. godine.

“Podržavam svaku inicijativu za proveru imovine svih onih koji su uključeni u javni život. Uostalom zar nije takav zakon u proceduri u Skupštini”, istakao je Perišić.

Na osnovu odluke odbornika proširene su i nove nadležnosti Komunalne policije, odnosno od sada će moći da kontroliše parkiranje, kao i da izdaje naloge za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila

Pročitajte još:

Komunalna policija moći će da kontroliše parkiranje i izdaje naloge za uklanjanje vozila

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com