Društvo

Usvojen budžet Grada za 2018. godinu

Nakon celodnevne rasprave odbornici Skupštine Grada usvojili su budžet za narednu godinu. Budžetom je predviđeno 9,5 milijardi dinara u kasi.

Rasprava o budžetu trajala je do 20 sati, a obeležila su je naizmenične replike između predstavnika opozicije i gradonačelnika. Opozicija je ukazivala na nedostatke izdvajanja za kapitalne investicije, dok je gradonačelnik Darko Bulatović braneći budžet ukazivao da je on realan i u skladu sa mogućnostima grada, bez dodatnog zaduživanja.

Ni jedan amandman opozicije nije usvojen.

Tekući prihodi su planirani u iznosu od 8 milijardi i 400 miliona, primanja od prodaje nefinansijske imovine su u iznosu od 890 miliona, dok su tekući rashodi za 2018. godinu planirani u iznosu od 7,5 milijardi dinara.

Sednica je prekinuta nakon glasanja o Nacrtu budžeta i biće nastavljena 27. decembra. Tada će biti raspravljano o ostalim tačkama među kojima i o Predlogu Programa razvoja grada.

Budžet sačinjen bezidejno i na osnovu optimističkih pretpostavki

Budžet se zasniva na projekciji da će bruto društveni proizvod porasti za 3,5% iako je rast prethodnih godina bio samo oko 0,6%, smatraju u Narodnoj stranci.

“Predlog budžeta zanemaruje međunarodno afirmisane kulturne događaje. Nije predviđen ni završetak Somborskog Bulevara, ali je zato predviđena  ko zna koja po redu rekonstrukcija ulica Nade Tomić, Orlovića Pavla i Strahinića Bana”-stoji u saopštenju Narodne stranke.

Njima su sporna davanja iz oblasti javnog informisanja kao i davanja za profesionalni sport, a da se pri tom zanemaruju rekreativni, omladinski i studentski sport. Narodna stranka smatra da ovako sačinjen budžet ostavlja širok prostor za moguće malverzacije, kakvih je bilo u skorijoj prošlosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com