Društvo

Ustanova “Mara” obeležila krsnu slavu

Centar za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju „Mara“ obeležio je godišnjicu rada i slavu prepodobnog Prohora Pčinjskog. Sečenju slavskog kolača, kao i svečanoj akademiji koju su za brojne goste pripremili korisnici usluga ”Mare” i kolektiv Centra, prisustvovali su predstavnici brojnih institucija lokalne samouprave, kao i gosti i saradnici iz gotovo svih ustanova socijalne zaštite.

Među gostima su bili su i zamenica gradonačelnice Dušica Davidović i predsednik Skuptine grada doc. dr Boban Džunić.

“Korisnici tokom cele godine pripremaju program i razmišljaju o tome. Mi im vrlo često organizujemo takva druženja da oni mogu ćešće da izdvode te programe, a vrhunac njihovg izvođenja jeste kada je baš ovaj dan u kome mi proslavljamo slavu našeg centra i gde se mi zajedno radujemo sa njima”, kazao je direktor ove ustanove, Miloš Ranđelović.

Centar “Mara” trenutno broji preko 150 korisnika.

“Sve usluge do sada koje mi imamo broje preko 150 korisnika. Međutim kad bismo govorili o korisnicima koji su prošli kroz našu ustanovu i dobili trajni smeštaj do trenutka dobijanja trajnog smeštaja i rešavanja njihovih problema onda bi to bio broj preko 200 i više korisnika koji su osetili blagodeti jedne ovakva ustanove”, ističe Ranđelović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com