Društvo

USPORI! Nova signalizacija u zonama škola

U zonama škola u Nišu i okolini radnici Parking servisa u prethodnom periodu postavljali su novu i obnavljali zastarelu saobraćajnu signalizaciju i na taj način skrenuli pažnju svim učesnicima u saobraćaju da posebno oprezno voze u blizini mesta gde odlaze naši najmlađi.

Saobraćajni znakovi sa oznakom obaveznog ograničenja brzine, znaci na kojima je jasno istaknuto da je u pitanju zona škole, odnosno zona usporenog saobraćaja.

Samo neki od njih su horizontalna oznaka „ŠКOLA“, svetleća vertikalna signalizacija, znakovi za najavu blizine pešačkog prelaza, znakovi o prisutnosti dece na kolovozu, prepreke za usporenje saobraćaja („ležeći policajci“, pešačke platforme itd.) i ostala saobraćajna signalizacija adekvatna za zonu škole.

Prema navodima JKP Parking servis ona je postavljena u naseljima Branko Bjegović, Pantelej, opštini Medijana, ulicama Njagoševoj, Sokolskoj, Školskoj, Ljubomira Nenadovića, Zdravka Vučkovića. Ove aktivnosti nastaviće se i u narednom periodu dokle god to vremenski uslovi budu dozvoljavali, saopštilo je JKP Parking servis.

“U urbanim područjima gde je dinamika saobraćaja znatno povećana, uvećane su i mogućnosti za saobraćajne nezgode. U gradu koji poseduje mnoštvo škola i vrtića ovaj problem predstavlja primarno pitanje jedne društvene zajednice. Deca imaju prava da sigurno i bezbedno stignu u školu ili vrtić, a naša dužnost kao članova jednog odgovornog društva je da im ta prava omogućimo”, ističu.

[meta_gallery_slider]

Iz dana u dan preduzeće JКP „Parking servis“ – Niš radi na unapređenju saobraćajne signalizacije.

“Samim tim trudimo se da skrenemo pažnju svim sugrađanima na opasnosti koje saobraćaj kao takav nosi. Međutim, najmlađima i najslabijima potrebna je i najveća pažnja. Iz tog razloga od izuzetnog značaja je da kada primetimo znak o učešću dece u saobraćaju vozimo sa posebnom pažnjom”, kažu.

Parking servis u Nišu nastaviće da radi na očuvanju i poboljšanju saobraćajne kulture koja ima najveći uticaj na samu bezbednost saobraćaja, a na naše sugrađane apelujemo da budu savesni vozači i poštuju pravila saobraćaja i saobraćajnu signalizaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com