Društvo

Uspon na planinu Seličevicu u čast oslobodilaca Niša

Planinarsko društvo „Preslap“ organizuje u nedelju, 14.oktobra 2018.godine, uspon na planinu Seličevicu, preko Delijskog visa, u neposrednoj okolini Niša.

Ova akcija je posvećena oslobodiocima grada Niša i u znaku je obeležavanja dana oslobođenja Niša u prvom svetskom ratu 1918. godine, zatim dana oslobođenja Niša u drugom svetskom ratu 1944. godine, i sa obaveznim osvrtom na oslobođenje Niša od turskog ropstva 1878. godine.

Foto: PD Preslap

Ono što će svakako obeležiti ovaj uspon, jeste i organizacija svojevrsnih časova istorije u prirodi. Tokom usupona istoričar i istraživač Vladan Stojiljković, rođeni brat poznatog književnika Dejana Stojiljkovića, održaće prigodne besede i kraća predavanja o oslobađanju Niša 1878. godine, 1918. godine i 1944. godine.

Uspon počinje na parkingu kod stadiona Ženskog fudbalskog kluba „Mašinac“ na Delijskom visu. Učesnici se okupljaju između 07.30 i 08.00 časova.

U selu Berbatovo, u dvorištu izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Branko Radičević“, biće poslužen besplatan ručak, te je potrebno da učesnici sa sobom ponesu pribor za jelo i porcije. Po završetku programa, organizovan je i besplatan autobuski prevoz od Berbatova do stadiona „Mašinca“ u Nišu, a potom i do Trošarine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod vodiča akcije, Nenada Stevanovića (telefon: 062/637-771) i Miroslava Dokmana (telefon: 062/205-977).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com