ZdravljeZdravlje i zdrav život

Uspešno sprovedena akcija „Prevencijom do očuvanja zdravlja“

Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Niš i Služba polivalentne patronaže uspešno su sproveli akciju „Prevencijom do očuvanja zdravlja“, namenjenu zaposlenima u JKP „Parking servis“ – Niš.

U toku akcije urađene su male dijagnostičke procedure i savetovanje na temu negovanja zdravih stilova života i prevencije bolesti, navodi se u saopštenju „Parking servisa“.

Svim radnicima proveren je nivo šećera u krvi, vrednost krvnog pritiska, pružen savet od strane lekara i podeljen zdravstveno promotivni materijal.

U toku akcije žene su osposobljene da vrše samopregled dojke, upoznate su sa značajem ranog otkrivanja promena na dojci. Ženama starijim od 50 godina zakazan je mamografski pregled u Domu zdravlja Niš, a zaposleni koji su zainteresovani biće uključeni u novu grupu polaznika Savetovališta za odvikavanje od pušenja, stoji u saopštenju.

Takođe, zaposleni su motivisani da se jave svom lekaru i urade skrininge po predviđenoj starosti: skrining na dijabetes tipa 2, na kardiovaskularne bolesti, na depresiju i skrining na kolorektalni karcinom.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close