Sport

Uspešno održan 9. streličarski Kup Sv. Cara Konstantina

Na stadionu OFK „Brzi Brod“ za vikend je održan 9. streličarski Kup Sv. Cara Konstantina. Na turniru je učestvovalo 76 takmičara iz domaćih klubova, i to u svim starosnim kategorijama – od mlađih pionira do veterana.

 

Takmičari SK Niš osvojili su 7 individualnih medalja i 2 ekipne. Mihajlo Stefanović postigao je odlične rezultate i posle drugog mesta u kvalifikacijama majstorskim gađanjem stigao je do zlatnog odličja, izbacivši dva državna prvaka i rekordera na putu do medalje. U finalu je u odličnom meču savladao Nikolu Stefanovića, nekadašnjeg člana SK Niš, višestrukog državnog prvaka, rekordera, i reprezentativca sa 6-4.

 

Prijatno iznenađenje turnira je i povratak Luke Grozdanovića, nekadašnjeg prvaka, koji se posle višegodišnje pauze vratio streličarstvu, i sa 612 poena bio prvi u kvalifikacionom delu, ali je kroz eliminacije došao do bronzanog odličja. Uspešan dan za Nišlije – čak trojica naših sugrađana bila su na pobedničkom postolju, od kojih su dvojica članovi SK Niš.

Kod seniorki u olimpijskom luku, Nataša Mitić je postigla odličan uspeh i osvojila srebrnu medalju iza Anje Brkić iz SK Dif, a ispred Katarine Vranjković iz NSSU. Među takmičarkama istakla se Danica Nikolić, kadetkinja, koja je osvojila zlato i iza sebe ostavila Sofiju Stojanović i Alisu Goleš iz SK Dif.

U konkurenciji veterana – olimpijski luk, Čedomir Marković je osvojio prvo mesto ispred Dragana Karafilipovića iz SK Naissus 2003, i Željka Dakića iz SK Velos.

Kadetkinje; Foto: SK Niš

Saša Cvejić je u konkurenciji seniora kompaund lukom postigao odličan rezultat i osvojio bronzanu medalju. Ispred njega su bili Slavoljub Ilić iz SK Arena No1, i prvoplasirani Stefan Žikić iz SK Pančevo.

U konkurenciji goli luk – seniori, Dejan Stojanović sada već važi za jednog od favorita i ovog puta se popeo na najviše postolje ispred Vladimira Parezanovića iz SK Zemun, i Predraga Surčulije iz SK Dif.

Seriju uspeha upotpunili su i trofeji u ekipnoj konkurenciji. Seniori olimpijski luk zauzeli su drugo mesto, dok su seniori goli luk zauzeli prvo mesto.

„Mi smo kao klub prezadovoljni. Ovo je za nas bio težak dan, nikada nije lako biti domaćin i organizator jer taj domaći teren nosi veliki pritisak i odgovornost. Sve je išlo tako glatko da čak ni kiša i kasnije vetar nisu mogli da utiču na nas. Naši takmičari su pokazali da su zaista odlični i da među njima imamo podmladak od koga sada već sa punim pravom očekujemo i puno više nego što smo videli do sada, njihovo vreme tek dolazi. Ovo je samo jedan u nizu saveznih turnira ali mi ovde vidimo kontinuitet pobedničkih postolja, a to je najvažnije.“, izjavili su iz SK Niš

Takmičari Streličarskog kluba „NAISSUS-2003“ iz Niša osvojili su 2 medalje. Stariji pionir Darko Stamenković je odneo zlato u kategoriji olimpijskim lukom na distanci od 40 metara, a njegov trener Dragan Karafilipović je uspešnim nastupom u kategoriji veterana olimpijskim lukom na distanci od 60 metara osvojio drugo mesto.

Dragan Karafilipović i Darko Stamenković; Foto: SK Naissus-2003

Naredno takmičenje održaće se u Beogradu 20. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com