Društvo

Uspešno izvedena vežba „VATRENI ŠTIT 2022” u noćnim uslovima (FOTO)

ZDRUŽENA TAKTIČKA VEŽBA SA BOJEVIM GAĐANjEM

Jedinice Kopnene vojske predvođene Trećom brigadom Kopnene vojske, izvele su na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade” združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022” u noćnim uslovima, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane, ministra unutrašnjih poslova, načelnika Generalštaba Vojske Srbije i visokog vojnog i državnog rukovodstva.

Osim Treće brigade, na vežbi je učestvovao deo jedinica Mešovite artiljerijske brigade, 63. padobranske brigade, Tenkovskog bataljona T-72M i Oklopno-izviđačkog bataljona, takođe jedinica koje se nalaze u Nišu. Odgovoran za planiranje, organizovanje i izvođenje vežbe je bio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koordinator aktivnosti na vežbi bio je zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, a vežbom je rukovodio komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Dragan Antić.
Taktička grupa Kopnene vojske predvođena Trećom brigadom Kopnene vojske, izvela je u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO i specijalnim jedinicama Vojske Srbije noćnu vežbu, na kojoj je kombinacijom upotrebe savremenih sredstava za osmatranje i osvetljavanjem bojišta realizovana odbrambena operacija u noćnim uslovima.

ZDRUŽENA TAKTIČKA VEŽBA SA BOJEVIM GAĐANjEM „VATRENI ŠTIT 2022”

Zapaženo učešće na vežbi imali su i tenkistiiz Niša sa tenkovima T-72MS i izviđači sa oklopno-izviđačkim vozilima BRDM-2MS. Deo vatrene podrške pružali su i artiljerci Mešovite artiljerijske brigade, koji su pružali podršku samohodnim višecevnim lanserima raketa i samohodnim haubicama 155mm NORA B-52.

ZDRUŽENA TAKTIČKA VEŽBA SA BOJEVIM GAĐANjEM „VATRENI ŠTIT 2022”

Realizacijom vežbe, unapređena je osposobljenost jedinica za izvršavanje borbenih zadatka, prikazane su vatrene mogućnosti savremenih sredstava Vojske Srbije, odlučnost, uvežbanost i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica u noćnim uslovima. U združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022” učestvovalo je više od 1,000 pripadnika vojske i više od 100 sredstava ratne tehnike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com