Društvo

Uspešna licitacija niških studenata; Preko 40 000 dinara za porodicu na Kosmetu!

Humanitarna aukcija u organizaciji fondacije „Kosmetu na poklon“ a potpomognuta studentima Pravnog i Filozofskog fakulteta uspešno je okončana juče u prostorijama Oficirskog doma. Prikupljena sredstva namenjena socijalno ugroženoj porodici Pavlović iznose preko 40 000 dinara.

Sportska oprema koju su darivali poznati srpski sportisti, zajedno sa svojim ličnim potpisima, licitirana je početnom cenom od 500 dinara. Najskuplje se prodao dres fudbalskog internacionalca, inače rođenog Nišlije, Uroša Vitasa po ceni od 3.800 dinara.

Među najtraženijim dresovima bili su dresovi fudbalskih velikana Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova, zatim bivšeg košarkaškog reprezentatitvca Željka Rebrače, kao i oprema još dvojice niških sportista, Save Ranđelovića i Stevana Živkovića.

Podsećamo da je na aukciji prikupljana pomoć za porodicu Pavlović iz Belog Polja u opštini Peć, koja živi u nedovršenoj seoskoj kući sa troje male dece. Kuća je neadekvatna za zimske uslove i potreban je novac za njenu spoljnu fasadu i izolaciju. Biće neophodno oko 3.000€ a renoviranje će početi kada se uz pomoć drugih donatora i manastira Visoki dečani prikupi ostatak novca.

Savezi studenata Pravnog i Filozofskog fakulteta planiraju i novu, veću aukciju sportske opreme, koja bi za nekoliko meseci trebalo da bude održana na otvorenom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com