Društvo

Uspešna humanitarna aukcija “Nišlija”; Još 1500 evra za Acu!

Još jednu u nizu humanitarnih akcija uspešno su organizovali sugrađani Aleksandra Nikolića, koji su sredinom aprila krenuli u zajedničku kampanju nakon saznanja da Aca boluje od akutne mijeloidne leukemije. Pored svakodnevnog slanja SMS poruka pomagali su mu i kroz različite akcije i aukcije kojima su prikupljena značajna novčana sredstva.

Poslednja u nizu humanitarnih akcija organizovana je od strane navijačke grupe “Nišlije”, tačnije simpatizera Crvene zvezde iz Niša. Sve je počelo kada je Nemanja Radonjić, inače niški fudbaler koji je već poslao poruku podrške svom sugrađaninu, poklonio svoj dres vernim navijačima iz Niša, a oni ga prosledili u humanitarne svrhe.

Reč je o dresu koji je Radonjić nosio u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona i u kojem je postigao gol i doneo siguran plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

Humani navijači odlučili su da upravo ovaj dres oglase na aukciji koja je bila javna i uspešno je realizovana putem društvene mreže fejsbuk.

Mladen Petković novi je vlasnik Radonjićeve opreme, a dres je dostigao cenu od 1500 evra. Novac je u dinarskoj protivvrednosti ubrzo uplaćen na račun za pomoć Aleksandru.

“Novac od prodaje dresa Nemanje Radonjića je uplaćen na žiro račun za pomoć našem Nišliji Aleksandru Nikoliću. Hvala svima koji su učestvovali i svaka im čast. Brz oporavak Aci želimo svi od srca” poručuju navijači.

Osim što su učinili humano delo i obezbedili Aci dodatna novčana sredstva, ovim gestom “Nišlije” su dale primer i mlađim generacijama da naklonost sportskim kolektivima ne mora uvek da bude propraćena negativnim stvarima i huliganizmom, već da treba iskoristiti brojnost na što bolji način i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com