Sport

Uspešna humana misija na Delijskom visu

Fudbalski meč sa humanitarnim karakterom odigran je juče na Delijskom visu a na terenu su se nadmetali najpoznatiji “stari majstori” ovog zanata. Rezultat je bio u drugom planu, a misija je uspešno ispunjena – prikupljena je pomoć za one kojima je to najpotrebnije.

Veterani, pojačani mladim snagama i onima koji su još uvek u svetu fudbala, pokazali su juče na stadionu Mašinca svu lepotu ove igre, a osim dobrih poteza, velikih fudbalskih zvezda na terenu i njihovih golova, pokazali su i jednu od najlepših ljudskih osobina – humanost.

Organizatori su ovih gestom stavili do znanja da imaju osećaj za druge, naročito za one sa socijalno urgoženim statusom.

“Ovo je rezultat fudbalske utakmice veterana Niša i beogradskog Palilulca…Blizu 2 tone hrane i hemijskih sredstava za ugrožene Nišlije!” ponosno ističe jedan od ogranizatora, Bratislav Vučković.

Dodao je da će osim osnovnih životnih namirnica, ugrožene porodice dobiti i pomoć u vidu čiste, potpuno nove garderobe koju su donirali građani i organizatori.

Sve što je prikupljeno biće danas predato Centru za socijalni rad “Sveti Sava” koji će odrediti koje će porodice dobiti ove donacije.

Vučković kaže da su prezadovoljni odgranizacijom, uspeli su da bez ikakvih ulaganja naprave jednu lepu akciju koja je nastavljena druženjem na Palilulskoj večeri zajedno sa gostima turnira.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com