Sport

Uspešna godina iza KBS Naisus; 252 medalje i 4 pehara u 2017.

Godina za nama bila je izuzetno uspešna za pojedine niške sportske kolektive a među njima je i КBS Naisus, koji se okitio sa čak 252 medalje, kao i 4 pehara za ekipni plasman.

Кao jedan od najaktivnijih niških klubova, КBS Naisus je u 2017.godini učestvovao na 29 takmičenja, od čega su 4 nacionalna prvenstva, Balkanski šampionat, odnosno 17 međunarodnih turnira.

Tom prilikom prikupili su 135 zlatnih, 64 srebrnih i 53 bronzanih medalja, kao i 2 zlatna, 1 srebrni i 1 bronzani pehar.

“Od osvojenih 252 odličja više od polovine su zlatnog sjaja, što je samo potvrda dobrog i kvalitetnog rada. Na lokalnom nivou nastavljena je organizacija Tehničke lige Grada Niša, koju je pomogla GO Pantelej ali i Sportski savez Niša kao pokrovitelj, kojima smo neizmerno zahvalni. Takođe je od ove godine započela organizacija Lige Grada Niša u borbama u organizaciji TК Ares, gde smo veliku pomoć i podršku dali. Pored takmičenja, odrađeni su i edukativni seminari različitog trajanja. Upravo tim seminarima svoje iskustvo delili su eminentni stručnjaci i bivši odnosno aktuelni šampioni sveta.” – rekao je glavni trener КBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Nakon odbranjenih titula sa Balkanskog šampionata, niški reprezentativac Uroš Mitrović je najuspešniji takmičar kluba a jedan od uspešnijih je i Vuk Manić o čijim smo medaljama i uspesima pisali u više navrata.

Ono što očekuje klub jeste pripremni period, da bi već u februaru mesecu krenula takmičarska sezona i novi uspesi za КBS Naisus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com