Promo vesti

Uspešna godina, hiljade zadovoljnih gostiju i ponuda kakvu nemaju drugi

Restoran Stambolijski je obeležio prvu godinu uspešnog rada, na hiljade zadovoljnih gostiju koji se rado vraćaju jesu potvrda da su tradicionalna i moderna kuhinja Balkana ono na šta su Nišlije čekale godinama.

Pun restoran bez žive muzike jeste povod za ponos, kažu.

„Napravili smo i našim gostima ponudili drugačiju kuhinju u odnosu na ono na šta su oni navikli. Nabavljamo kvalitetne sastojke, i samim tim nam je organska nabavka skuplja. Navikli smo ih da za isti novac mogu da pojedu mnogo kvaliltetnija jela nego  do sada. Uspehom smatramo i to što je restoran redovno pun i bez muzike“, kažu u restoranu Stambolijski.

Gosti koji dolaze u ovaj niški restoran posebno su važni domaćinima, jer žele da se oni osećaju kao u svom domu.

„Naši gosti su oni ljudi koje nismo sretali po niškim kafanama. To su gosti koji žele da večeraju u porodičnoj atmosferi bez muzike“, kažu u ovom niškom restoranu.

Posetite Restoran Stambolijski

Čuveni kuvar Saša Mišić pripremio je posebnu ponudu za ovaj niški restoran, čije je osoblje sam obučio. Njegova mala remek dela tek će biti predstavljena u pravom obimu.

„Tandur-je jelo koje možete da pojedete samo u niškom restoranu Stambolijski. To je jelo sa piletinom i bademom, cimetom i narandžom. Na takvu hranu Nišlije nisu navikle ali su je vrlo rado i lepo prihvatili, naročito dame. Svinjski vrat u medovini, je takođe nešto što se često naručuje. To su ta dva jela koja se najčešće naručuju i na koja smo mi ponosni. Mešavina ukusa je nešto novo na šta su Nišlije odlično reagovale i mi smo zadovoljni zbog toga“, kažu u ovom restoranu.

Za sada u ponudi jesu četiri specijaliteta kuće, nova ponuda se upravo priprema i neće ličiti na ono što može da se pronađe u drugim niškim ugostiteljskim objektima – biće jedinstvena, obećavaju.

  Vegete nema na policama kuhinje Stabolijski, isključivo morska so je “krivac” za dobar slani ukus vrhunskih jela koja se spremaju u ovom restoranu. Biber se melje tu na licu mesta, mast svinjska je najzdravija i to dobro znaju njihovi kuvari, zato je i koriste. Grčko maslinovo ulje, kao i sirevi iz Srbije sastavni su deo njihove bogate ponude. Peglana pirotska kobasica jedna je od najtraženijih predjela.

Pored ponude vrhunske hrane gostima koji posete restoran Stambolijski jednako je bitan autentičan ambijent i toplina koju nosi ovaj prostor.

„Gostima je bitno da u miru večeraju u atmosferi koja je prijatna. Leti kada radi naša velika bašta, u dvorištu je puno mališana koji se tu odlično i bezbedno igraju. Mi smo upravo to i hteli, toplu porodičnu priču“, ističu u Stambolijskom.

Nakon godinu dana uspešnog rada  Jasna Zdravković kaže da su oni prezadovojni posetom i poverenjem koje su stekli kod sugrađana i gostiju grada na Nišavi, ali i dodaje da oni ne misle da stanu tu, već najavljuje da će uvek gostima pružiti više.

„Nije bitno da čovek samo utoli glad, već da nakon obroka u restoranu, nastavi sa radom, ode na sport ili u bioskop. Poenta je da se pojede nešto zdravo, kvalitetno ali i da se nastavi sa dnevnim aktivnostima. Mnogo puta gosti sugerišu da ubacimo još nešto ali mi se držimo toga da održimo ono što smo zacrtali i čemu težimo“, kaže Zdravković.

U ovom niškom restoranu možete da poručite i roštilj po čak nižim cenama nego na drugom mestu ali to nije ono prvo što će vam konobari ovde ponuditi.

„Pljeskavica od 300g sa porcijom krompira je 390 dinara. Šopska salata je 250 a paradajz salata je 150 dinara. Ručak za dvoje sa sokom može da košta i do 1000 dinara“, kaže uz osmeh Jasna.

Veliki izbor koktela, žestokih pića i vrhunskih vina daće posebnu čar jelu koje odaberete.

Kolače, kleb i krosan kifle se prave bez aditiva i isključivo bez aditiva.

ISTORIJSKI PEČAT DAJE POSEBNU ČAR

Kuća Stambolijskih nalazi se u ulici Nikole Pašića u samom centru Niša i čuva dugu i burnu istoriju grada. Gradnju kuće započeo je Turčin, pre skoro dva veka, a otkupio poznati niški trgovac Todor Stanković Stambolija koji je završio započeto, a po njegovom nadimku je kuća poznata i danas.

Restoran Stambolijski
Nikole Pašića 35
018/300-440
018/300-444
info@restoranstambolijski.rs
www.restoranstambolijski.rs
FaceBook

Zbog svoje izuzetne gradske arhitekture sa odlikama srpsko- balkanskog stila, proglašena je spomenikom kulture i pod zaštitom je države od 1949. godine.

Obnavljanje Kuće Stambolijskih trajalo je nekoliko godina, jer je objekat trebalo modernizovati i pri tom sačuvati duh starog Niša.

ODLIČNE CENE I VRHUNSKA USLUGA

Restoran Stambolijski može da ugosti 120 ljudi u samoj kući dok 180 mesta ima u bašti.

Radno vreme je svakog dana od 8 sati ujutru do ponoći, osim nedelje kada svoja vrata otvaraju u podne. Kuhinja radi do 23 sata, do kada može biti poručeno bilo koje jelo.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d725.7007121576097!2d21.894618169641852!3d43.31838637814768!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b3c7c29171%3A0x5acd467264ff2d81!2sStambolijski!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1511867006246″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com