Sport

Uspesi na domaćem i međunarodnom planu za SK “Niš”

Prethodnog vikenda su održani završni turnir Centralnoevropskog Kupa u Budimpešti i Državno prvenstvo Srbije za mlađe kategorije i vetrane u Beogradu. Streličari SK “Niš” su se vratili kući ovenčani titulama i medaljama. Reprezentativci Srbije Mihajlo Stefanović i Dejan Stojanović su čak učestvovali na oba velika takmičenja u samo dva dana.

U nedelju je održan završni turnir prvenstva Srbije za mlađe kategorije i veterane – Državno Prvenstvo. Na njemu je boje SK Niš branilo samo 5 takmičara koji su kući doneli dve titule prvaka Srbije i još dve srebrne medalje. Iako su praktično doputovali direktno sa jednog turnira na drugi, niški dvojac je bio ubedljiv: Mihajlo Stefanović je Prvak Srbije u disciplini Olimpijski Luk – juniori, dok je Dejan Stojanović Prvak Srbije u disciplini Goli Luk – veterani. Obojicu već za 14 dana očekuje težak zadatak da ove uspehe ponove i u najjačoj, seniorskoj konkurenciji.

Odlične rezultate su postigli i dvoje omladinaca SK Niš – srebrne medalje su osvojili Marko Vulić (Olimpijski Luk juniori) i Petra Todorović (Olimpijski Luk kadetkinje).

U subotu je završen CEC – ciklus od pet turnira na kojima učestvuju najbolji streličari iz šest zemalja: Mađarske, Austrije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Konkurencija je zaista jaka jer su reprezentacije ovih zemalja vrlo cenjene na svetskom nivou, a među učesnicima ima i bivših evropskih i svetskih prvaka. Srbija je na završnom turniru u Budimpešti imala 12 predstavnika a osvojene su po dve zlatne i bronzane medalje. Za SK Niš je Stefanović osvojio zlatnu a Stojanović bronzanu medalju. Po završetku turnira proglašeni su zbirni rezultati Centralnoevropskog kupa za 2022. godinu, Srbija je osvojila 4 medalje. Dejan Stojanović je zauzeo drugo mesto u ukupnom poretku discipline Goli Luk seniori .

“Približavamo se kraju duge i naporne sezone, preostao je još samo najvažniji turnir godine – Državno Prvenstvo za seniore. Počeli smo dobro, i već dve titule Prvaka Srbije su osvojene – pripremamo se intenzivno i uvereni smo da ćemo se iz Subotice, kroz 14 dana, vratiti sa još nekoliko titula, kako u individualnoj tako i u ekipnoj konkurenciji”, kazali su iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com