Sport

Uspešan nastup karatista „Bušida“ u Budimpešti

U glavnom gradu Mađarseke, Budimpešti održan je Evropski kup u karateu u Šotokan federaciji. Na takmičenju je učestvovalo više od 1300 takmičara iz 12 zemalja, a u okviru reprezentacije Srbije nastupili su i članovi Karate kluba Bušido NB iz Niša i pritom ostvarili odlične rezultate, piše Sport juga.

Nastupali su u borbama pojedinačno i ekipno, a do medalja su stigli Natalija Mladenović (3. mesto pojedinačno i 2. mesto ekipno) i Nikola Blažević (1. mesto ekipno i 4. mesto pojedinačno). Posebno upečatljiv je bio tim Srbije u kome je nastupio Nikola Blažević, Oni su se borili u liga sistemu – „svako sa svakim“ sa 14 timova, zauzeli su ubedljivo prvo mesto pobedivši sve protivnike.

Od članova niške ekipe dobre plasmane su zabeležili i Dunja Milovanović (6. mesto pojedinačno), Andrej Madić (12. mesto pojedinačno), Bogdan Blažević (16. mesto pojedinačno) i Aleksa Živković (20. mesto pojedinačno). Treba naglasiti da je u svakoj kategoriji bilo po 36 takmičara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com