Društvo

USPELI SU! Pešački dobija i SEMAFOR

Posle više od godinu dana od protesta koji su održali meštani niškog Naselja “Nikola Tesla”, stižu najave da upravo na najopasnijem pešačkom prelazu jeste planirano postavljanje semafora, potvrdio je Predrag Nikolić, ispred JKP “Parking servis”.

Roditelji i deca iz naselja popularnijeg u Nišu kao “Broj 6” održali su pre više od godinu dana mirni protest gde su zahtevali od grada da se na spornom semaforu postavi svetlosna signalizacija, o čemu su Niške Vesti tada pisale.

Prošlo je tri godine od kada je na obeleženom pešačkom prelazu na Bulevaru cara Konstantina poginuo desetogodišnji dečak, dok je sa majkom koja ga je držala za ruku prelazio ulicu.

Foto: TV Zona Plus

“Planirano je da se postavi novi semafor na Bulevaru cara Konstantina, tačnije od postojećeg semafora novi će biti lociran nekih 200 metara prema gradu, čime je ispoštovana inicijativa meštana”, rekao je Nikolić gostujući na TV Zona Plus.

Potrebno je odraditi pripremu dokumentacije koja je u toku.

“Potrebno je pribaviti mapu gasa i ostalih instalacija ispod asfalta, jer je potrebno da se prilikom postavljanja semafora rade i zemljani radovi. Konačno postavljanje signalizacije možemo meriti mesecima”, završava Nikolić.

Ovaj semafor najviše će značiti najmlađim i najstarijim meštanima ovog naselja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com