Sport

Uspeh takmičara Fort Jiu-Jitsu kluba na takmičenju u Brazilskoj jiu-jitsi

Niški klub Fort Jiu-Jitsu učestvovao je na turniru u Brazilskoj jiu-jitsi koji je organizovala AJP federacija, koja je jedna od vodečih organizacija ovog tipa u svetu, i sa osam takmičara osvojio šest medalja. Na takmičenju u Nišu je učestvovalo skoro 400 takmičara, i pored boraca iz Srbije, bilo je i boraca iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Grčke i drugih zemalja.

U kategoriji juniora do 66 kg niški tim je predstavljao Lazar Conić, i sa dve pobede (jedna na poene, jedna završnicom) uspeo je da osvoji zlatnu medalju.

U kategoriji seniora do 62kg, Fort Jiu-Jitsu je predstavljao Ilija Dončić, koji je uspeo da dođe do finala gde je nažalost poražen i osvojio je srebro.

U kategoriji seniora do 77kg niški klub je imao dva predstavnika, Aleksandra Kostića i Petra Petrovića.

„Oba naša borca su uspela da izdominiraju ovom kategorijom i zajedno dođu do finala, gde je bacanjem novčića zlato pripalo Aleksandru a srebro Petru. Na putu do finala Aleksandar je imao tri pobede (2 završnicom i 1 na poene) a Petar dve pobede (1 završnicom 1 na poene).“

Borac Vukašin Igić takmičio se u konkurenciji ljubičastih pojaseva gde je izgubio u polufinalu i osvojio je bronzu.

Foto: Fort Jiu Jitsu

Aleksandar Gacik je predstavljao klub u kategoriji braon pojaseva, ali nažalost u finalu je njegov protivnik odustao i Aleksandar je dobio zlatnu medalju.

Niški tim su takođe predstavljali i Andrija Milošević i Pavle Pekić ali nisu uspeli da dođu do pobeda. Takođe, zajedno sa matičnim klubom Kimura BJJ ovaj klub iz Niša uspeo je da osvoji drugo mesto za najbolji tim na takmičenju.

„Sve u svemu, iako je naš tim na ovom takmičenju nastupio u manjem broju, zadovoljni smo rezultatima. Posvećen i sistematizovan rad dovodi do toga da naš klub konstantno ima nove takmičare i da uspevamo da osvajamo medalje na svim takmičenjima na kojima se pojavimo. Jako smo ponosni na naše momke i nadamo se još većem uspehu na sledećem takmičenju koje nas očekuje 6. maja u Beogradu ADCC Serbia“, saopštio je ovaj klub.

AJP Tour je serija turnira u jiu-jitsi koji se organizuju širom sveta pod pokroviteljstvom ove organizacije i koji su u svetu jiu-jitse jako prestižni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com