Sport

Uspeh streličarskog kluba “Niš” na Državnom prvenstvu u Temerinu

Na nedavno završenom Državnom prvenstvu u streličarstvu, koje je održano u streličarskom klubu “Castle Archery” u Temerinu, niški streličari ponovili su pređašnje uspehe i osvojili medalje u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Takmičenje je održano prošlog vikenda, a prvi dan takmičile su se mlađe konkurencije i veterani, drugi dan seniori. Učestvovalo je oko 120 streličara iz cele zemlje.

“Naš mladi takmičar, junior po godinama se takmičio oba dana i u svojoj
juniorskoj konkurenciji i sutradan u najjačoj konkurenciji seniora.
Prvoga dana Nikola Stefanović iz našeg kluba ispucao je 569 krugova i
bio ubedljivo prvi u juniorskoj konkurenciji sa čak 53 poena prednosti
ispred ostalih takmičara,” kazao je Nikola Prodanović, generalni sekretar SK “Niš”.


Drugog dana u kvalifikacijama, Srefanović je bio drugi sa istim rezultatom ali je prolazeći kroz eliminacije došao do finalnog meča gde je pobedio svog starijeg i iskusnijeg kolegu
Jovicu Velimirovića iz Novog Sada i osvojio titulu i u seniorskoj konkurenciji.

“Ovo je drugi put u poslednjih godinu dana da je Nikola postigao ovakav dupli uspeh na Državnom prvenstvu što nas kao klub čini još ponosnijim,” kazao je Prodanović.

Veteran Čedomir Marković bio je prvi među veteranima sa 525 krugova, čak 21 krug ispred ostalih. Čedomir je nastupao i narednog dana na takmičenju sa seniorima ali je tu ostvario nešto slabiji rezultat i posle eliminacija je bio deveti. U konkurenciji seniora olimpijski luk takmičio se 41 takmičar.

Na takmičenju je takođe nastupili i Luka Grozdanović koji je u konkurenciji seniora bio treći posle kvalifikacija, ali je na žalost u eliminacijama izgubio u četvrtini finala od Dakića iz Novog Sada i osvojio 5. mesto u finalnom plasmanu.

Na takmičenju je nastupio Igor Pavlović Igor koji se jedini od takmičara u konkurenciji kompaund luk – seniori. Igor je završio na 16. mestu u konkurenciji gde je nastupio
21 takmičar, piše u saopštenju streličarskog kluba “Niš”.

U ekipnoj konkurenciji seniora – olimpijski luk , klub je zauzeo prvo mesto ispred streličarskog kluba Velos (prošlogodišnjih šampiona) iz Novog Sada.

“Trener i uprava kluba su veoma zadovoljni rezultatima i plasmanom naših takmičara na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u dvorani, ovi rezultati su plod veoma napornog rada naših takmičara”, zaključuje Prodanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com