Sport

Uspeh streličara SK “Niš” na Centralno-evropskom kupu

Dok traje pauza u domaćoj takmičarskoj sezoni, aktivnosti na međunarodnom planu su nikad jače. Streličari kluba “Niš” učestvovali su minulog vikenda na Mediteranskim igrama i Centralno-evropskom kupu u Temerinu.

Na pomenutim igrama jedan od dvoje srpskih takmičara bio je i Mihajlo Stefanović, streličar “Niša” koji je nastupio u konkurenciji olimpijski luk seniori.

Mihajlo se u kvalifikacionom delu turnira rangirao kao 16. takmičar sa ispucanih 631 krugom što je ujedno i njegov lični rekord na međunarodnim takmičenjima.

“Ovo je Mihajlu obezbedilo direktan plasman u šesnaestinu finala gde ga je čekao Yildirmis iz Turske. Iako takmičar sa više međunarodnog iskustva, Yildirmis je od Mihajla izgubio sa 6-2, ovo je Mihajlu obezbedilo prolaz u osminu finala, ali ga tu nije čekao lak zadatak već je Mihajlo sada morao da odmeri snage sa aktuelnim Olimpijskim prvakom Gazozom iz Turske. Iako je Mihajlo poveo sa 2-0, takmičar iz Turske je ostatak meča rešio u svoju korist čak i pored odličnih Mihajlovih hitaca, te je konačan skor bio 6-2 u korist turskog takmičara a Mihajlo je u konačnom plasmanu završio kao 9. takmičar u konkurenciji 36 takmičara iz 17 zemalja Mediterana, što smatramo solidnim uspehom u ovom trenutku”, kažu iz kluba.

Odmah po povratku iz Alžira, streličari su nastavili sezonu učešćem na Centralno-evropskom kupu, tačnije drugoj etapi kupa koja se održala u Temerinu.

Ovde su nastupili Stefanović Mihajlo i Vulić Marko u konkurenciji juniora olimpijskim lukom, Stojanović Dejan i Majović Dragoljub u konkurenciji goli luk seniori, Nikolić Danica u konkurenciji olimpijski luk kadetkinje, i Marković Zoran u konkurenciji olimpijski luk veterani.

Foto: SK NIS

Kod seniora golim lukom Stojanović je bio treći u kvalifikacijama dok je Majović bio 7. Dejan je kroz eliminacije stigao do finala gde je na žalost Mažing Robert iz Pančeva bio bolji, a Majovića je već u prvom krugu zaustavio Rađen Danijel iz Novog Sada. U finalnom plasmanu Stojanović srebro, Majović peto mesto.

“Mi smo veoma zadovoljni učinkom naših takmičara u ovom delu sezone. Mihajlo zaista briljira i poboljšava svoju formu, rezultati su tu, ono što nam trenutno nedostaje je iskustvo na velikim takmičenjima što stičemo svakim odlaskom na međunarodne turnire. Do kraja sezone imamo još dve etape Centralno-evropskog kupa, jednu u Slovačkoj, i onda finalnu etapu u Mađarskoj. Takođe nam predstoji još par domaćih takmičenja pre državnog prvenstva u septembru. Nastavljamo da radimo punom parom i idemo na još veće uspehe”, najavljuju iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com