Sport

Uspeh niških streličara

Na streličarskom turniru “Memorijal Mihajlo Čolović-Čole” takmičari Streličalskog kluba Niša osvojili su tri individualne medalje, od kojih dve zlatne i jednu broznaznu i drugo mesto u ekipnom plasmanu za kadetkinje.

Ovaj turnir održan je 35. put u organizaciji Streličalskog kluba Niš.

“Bilo je neizvesno hoćemo li dobiti termin pa se po prvi put održava ovako kasno u februaru. Mesto održavanja bila je sala OŠ Miroslav Mika Antić”, ističu organizatori.

Takmičenje je privuklo puno naših streličara, čak 96 takmičara iz 18 domaćih klubova. Osim velike posećenosti, turnir će biti upamćen i kao veoma uspešan kako takmičarski tako i u organizacionom smislu jer trenutna pandemija dosta otežava organizaciju svakog takmičenja, napominju.

“Najveći uspeh je postigao jedan od naših mlađih takmičara, Mihajlo Stefanović koji je sa svojih 17 godina prvu put učestvovao kao senior na jednom takmičenju i taj svoj prvi nastup krunisao je zlatnom medaljom. Plasirao se kao 5. u kvalifikacijama, i potom zaista vanserijskim gađanjem kroz eliminacije pobedio je puno iskusnije kolege, pa je u finalu čak pobedio i jednog od naših reprezentativaca i državnog prvaka iz novosadskog kluba. Mi smo zaista prezadovoljni ovim uspehom jer je Mihajlo pokazao da je njegova streličarska karijera u usponu i naporan rad je počeo da donosi rezultate”, kažu u SK Niš.

Foto: SK Niš

U seniorskoj konkurenciji stilom “goli luk” zlatom se okitio i Dejan Stojanović, jedan od novijih članova koji je za kratko vreme postigao veoma zapažene rezultate, i čak i oborio jedan državni rekord. I ovog puta je bio mirne ruke te je posle prvog mesta u kvalifikacionom delu i ostao prvi kroz eliminacije i osvojio zlatnu medalju.

“U konkurenciji kadetkinja, olimpijski luk, posle kvalifikacija naša Danica Nikolić je bila prva sa veoma solidnim rezultatom, na žalost kroz eliminacije je izgubila jedan ključni meč i onda je morala da se bori za bronzanu medalju koju je i osvojila u meču protiv streličarke iz Pančeva. Danica je osvojila i ekipno drugo mesto u konkurenciji kadetkinja uz Stamenković Teodoru i Todorović Petru”, dodaju.

U SK Niš su veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

“Ne samo da smo u jako teškim uslovima uspeli da organizujemo turnir za 96 takmičara, već su naši takmičari uspeli i da postignu zapažene rezultate. Ovo je još jedna potvrda da rad u našem klubu kontinuirano donosi rezultate već godinama i odoleva smenama generacija, i daje nam još jedan podstrek pred dolazeća državna prvenstva za sve kategorije koja će se održati u martu na Zlatiboru i u Temerinu”, rekli su niški streličari.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com