Sport

Uspeh niških streličara na državnom prvenstvu u Subotici

Prethodnog vikenda završena je streličarska sezona u metnom streličarstvu. Tradicionalno, završni turnir je ujedno i Državno prvenstvo Srbije za seniore, a ove godine je održano u Subotici. Streličarski klub Niš doneo je kući po jednu titulu državnog prvaka u individualnoj i ekipnoj konkurenciji.

Državno prvenstvo za seniore je ponovo okupilo najbolje streličare iz svih klubova Srbije. U izuzetno jakoj konkurenciji i po vetru koji nije dopustio takmičarima da daju svoj maksimum, niški streličari su započeli takmičenje u jakom ritmu, ali im je ponestalo sreće u samoj završnici.

Kod olimpijskog luka dvojac iz SK Niš je bio najbolji u kvalifikacijama – Marko Vulić je bio prvi a Mihajlo Stefanović drugi. Nažalost, ponestalo im je koncentracije u eliminacionim borbama pa su obojica ostali bez medalja. Sličan obrt se desio u disciplini goli luk – Dejan Stojanović je, nakon trećeg mesta u kvalifikacijama, ostao bez individualne medalje u eliminacionim borbama.

Iznenađenje nije dozvolio najbolji srpski streličar Ognjen Nedeljković. On je bio ubedljiv u kvalifikacijama, a u još jačem ritmu je nastavio u eliminacionim borbama, ne ostavivši svojim protivnicima nikakve šanse za pobedu, čime je za sebe i SK Niš prisvojio titulu prvaka Srbije u disciplini kompaund luk.

Nije bilo dileme ni u ekipnoj konkurenciji u disciplini goli luk. Stojanović, Petrović i Majović su bili najbolji tokom čitave sezone, pa je i na Državnom prvenstvu SK Niš sa velikom razlikom osvojio titulu ekipnog prvaka Srbije ispred ekipa Velos (Novi Sad) i Veteran (Subotica).

Obzirom da je prvenstvo Srbije u metnom streličarstvu završeno, tabela najuspešnijih klubova i pojedinaca za sezonu 2021/22 je dobila svoj konačni izgled. Streličarski klub Niš je zauzeo treću poziciju od 28 klubova, što je svakako ogroman uspeh.

Što se tiče individalnih rezultata – streličari SK Niš su najuspešniji u nekoliko konkurencija: Ognjen Nedeljković (kompaund luk seniori), Dejan Stojanović (goli luk seniori i veterani), Marko Vulić (olimpijski luk juniori), Danica Nikolić (olimpijski luk kadetkinje). Mihajlo Stefanović je drugi u dve konkurencije – olimpijski luk seniori i juniori.

“U završnici su nas sustigli svi problemi sa kojima se borimo čitave sezone – finansiranje kluba, odsustva takmičara zbog povreda, bolesti i vanrednih obaveza. Liderska pozicija na tabeli koju smo čvrsto držali do pre mesec dana sada je u Novom Sadu, druga pozicija je u Beogradu. Međutim, izuzetan ekipni duh, nekoliko reprezentativaca, kontinuiran rad sa početnicima (naročito mladima), kao i najbolji trener na ovim prostorima – garantuju da smo na pravom putu. Zato ćemo, nakon kratke pauze, krenuti u pripreme za narednu sezonu, u nadi da ćemo se ovaj put više baviti sportom, a manje problemima”, kazali su iz ovog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com