Sport

Uspeh niških sportista na takmičenju u greplingu

Klub za brazilsku džiu dzicu i grepling „Fort Jiu Jitsu“ učestvovao je na Flavium NoGi Challenge takmičenju u Beogradu koje se održalo 19.09.2021. godine. Takmičenje je bilo na republičkom nivou i učestvovalo je dosta  klubova iz Srbije, ali je „Fort Jiu Jitsu“ bio jedini klub iz Niša, sa šest takmičara koji su ga predstavljali.

Takmičari ovog kluba  su ostvarili odlične rezultate. U juniorskoj kategoroji do 65kg takmičio se  Aleksandar Kostić koji je svoju prvu borbu uspeo da završi gušenjem u rekordnih 30 sekundi i sa jednom pobedom i jednim porazom osvoji bronzu. U amaterskoj kategoriji do 75kg klub je imao dva predstavnika Uroša Mitrovića i Uroša Jovanovića koji su sa po dve pobede gušenjima obojica došli do polufinala.
Urošu Mitroviću je ovo bilo prvo takmičenje i  izgubio je u polufinalu, dok je Uroš Jovanović uspeo da ode u finale i tamo ostvari pobedu na poene.
„Fort Jiu Jitsu“ je  imao predstavnike i u pro kategoriji do 85kg gde su ih predstavljali Miloš Milosavljević, Dušan Pekić i Aleksandar Gacik. Dušan je prvu borbu izgubio , dok su Miloš i Aleksandar uspeli da ostvare po jednu pobedu završnicom i zajedno dođu do polufinala.
Predstavnik za finalnu borbu bio je Aleksandar Gacik, koji je dao sve od sebe da timu donese još jedno zlato ali mu to nije pošlo za rukom.
„Naš tim je ukupno osvojio jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju a uz to i dva četvrta mesta. Sve ovo je doprinelo tome da naš klub sa samo šest takmičara uspe da osvoji drugo mesto za najbolji tim na turniru. Ovo je veliki uspeh za nas i naše članove i nadamo se da je ovo samo početak i da ćemo nastaviti da donosimo državne i međunarodne medalje u ovom sportu. Jako smo ponosni na naše borce i s nestrpljenjem očekujemo buduće izazove“ , izjavio je Miloš Milosavljević iz kluba  „Fort Jiu Jitsu“ .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button