Sport

Uspeh niških boraca na takmičenju “Grappling Kup Srbije”

Niški borci bili su uspešni na Grappling Kupu Srbije koji je održan proteklog vikenda u organizaciji Srpskog rvačkog grepling saveza. Ovo je jedno od najvećih i najprestižnijih regionalnih takmičenja u greplingu i ove godine je nastupilo skoro 400 takmičara iz zemlje i regiona. Članovi  kluba “Fort Jiu Jitsu” nastupili su sa ukupno 11 takmičara u svim starosnim kategorijama, i osigurali su pet medalja, od toga jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu.

 

“Ovo predstavlja veliki uspeh za naš klub i za borilački sport u Nišu i jako smo ponosni na naše članove koji se konstantno takmiče širom Srbije i regiona i u jakoj konkurenciji osvajaju medalje”, kazali su u ovom niškom klubu.

U starosnoj kategoriji do 14 godina, takmičar Danilo Stojiljković uspeo je da dođe do bronzane medalje, dok su u konkurenciji do 18 godina Uroš Pejčinović i Ilija Dončić uspeli da osvoje srebrne medalje u svojim kategorijama. Klub je takođe imao i ženskog predstavnika Anju Kostić, koja je takođe osigurala srebrnu medalju gde je u finalu izgubila od znatno iskusnije takmičarke. Glavni trener kluba i takmičar Miloš Milosavljević osvojio je zlatnu medalju u A klasi, kategorija do 84 kilograma, i nakon 4 pobeda proglašen je za najboljeg takmičara turnira. Ostali članovi našeg kluba Uroš Nikolić, Dušan Pekić, Petar Petrović, Dimitrije Mirković, Petar Ilić i Vuk Miladinović pružili su sjajne borbe ali nisu uspeli da dođu do medalja.

“Ovo je treće veliko takmičenje za naš klub u poslednjih mesec dana. Pre ovog takmičenja naši članovi su nastupili i na VIVA Submission Challenge takmičenju, gde je Uroš Nikolić uspeo da osvoji zlatnu medalju. Takođe, takmičar našeg kluba Milan Stojiljković osvojio je 3. kolo MMA Lige Srbije u disciplini MMA (mešovite borilačke veštine)”, istakli su.

Sledeće takmičenje za Nišlije će verovatno biti finale MMA Lige Srbije na kojem bi trebalo da nastupi Milan Stojiljković. Pored ovoga, čeka ih još puno turnira nakon Nove godine i nadaju se još boljim rezultatima u 2023.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com