Društvo

USN “Car Konstantin” pokrenulo nekoliko inicijativa da sačuvaju lik i delo dr Lazića od zaborava

Kako bi sačuvali od zaborava lik i delo hirurga dr Miodraga Lazića Udruženje stvaralaca Niša “Car Konstantin” usvojilo je nekoliko odluka, među kojima je i podrška u preimenovanju Kliničkog centra Niš u “KC dr Miodrag Lazić”. Takođe biografija dr Lazića naći će se u Enciklopediji “Znamenite ličnosti Niša”.

 

 

“Vanredno stanje u zemlji traje. A pandemija Koronavirusa odnosi svoje nedužne žrtve. Među žrtvama čija nas je smrt posebno pogodila je naš sugrađanin primarijus dr Miodrag Lazić, legendarni ratni hirurg, heroj minulih ratova na prostorima bivše Jugoslavije, koji je izgubio bitku sa Кoronavirusom 14. marta 2020. u Кliničkom centru u Nišu”, piše u saopštenju USN “Car Konstantin”.

Da lik i delo dr Lazića ne bi pali u zaborav, USN “Car Konstantin”, preduzeo je određene korake, navodi se u saopštenju.

Redakcioni odbor Enciklopedije “Znamenite ličnosti Niša”, na elektronskoj sednici doneo je Odluku da se odrednica (biografija i fotografija) dr Laziša uvrsti u ovu enciklopediju, piše u saopštenju.

Upravni i Nadzorni odbor USN, dodaju, doneli su odluke o pokretanju inicijative da se dr Miodrag Lazić posthumno primi u Akademiju medicinskih nauka, da Unierzitet u Nišu proglasi dr Lazića za počasnog doktora posthumno, a usvojen je i Zaključak da se podrži preimenovanje Kliničkog centra u Nišu u “KC dr Miodrag Lazić”.

“Gornje inicijative i zaključak su upućeni nadležnim institucijama na dalju nadležnost.”, ističe se u saopštenju Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com