Društvo

Usluge “Pčelice” POSKUPLJUJU 30%

Boravak dece u vrtićima “Pčelice” koštaće roditelje 29,7% skuplje, odlučilo je Gradsko veće. Nove cene će se primenjivati kada ovo rešenje usvoji i Skupština grada.

“Učesće roditelja je do sada bilo 3105, sada će biti 4028 dinara, što je negde oko 920 dinara vise nego sada. Što se tiče dnevne cene, učešće  roditelja je bilo 141 dinar, a sada je to 183 dinara na dnevnom nivou”, navodi Zoran Jonić, direktor Preškolske ustanove “Pčelica”.

Jonić, objašnjava da je poskupljenje bilo gotovo  neophodno jer ova ustanova ekonomske cene nije menjala pune 4 godine, dok je su ostali gradovi u okruženju imali, kako kaže, daleko veće cene.

Dodaje i da je Pčelica teško funkcionisala, da prema njoj postoje dugovanja od oko 40 miliona, a da su obaveze ustanove oko 46 miliona dinara, kaže da bi bez povećanja cene dugovanja rasla.

 “Sa ovim povećanjem Pčelica će poslovati na nivou pozitivni nule, a na taj način biće omogućeno i da se finansijski i plan javnih nabavki, koji je predvidjen za rekonstrukciju i adaptiranje novih objekata, ispuni i da se uradi onako kako treba“, završava Jonić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com